In judetul Neamt exista cel mai ”smecher” infractor.

Intr-o perioada de aproximativ un an, omul a fost PRINS BEAT SI FARA PERMIS DE 10 ORI.

Loading...

 S.C.C (ii dam doar initialele desi ar merita sa ii publicam si poza) este din Gîrcina si are 37 de ani.

Povestea lui este desprinsa parca din filmele gen parodie. A fost prins beat si fara permis de zece ori. Atentie! De fiecare data a avut alcoolemie de dosar penal, iar ultima data avea alcool in sange la limita comei.

De noua ori a fost prins de politistii din Gîrcina si o data, a noua oara, de politistii de la rutiera din Piatra- Neamt.

CULMEA TUPEULUI. Primele doua ori barbatul a fost gasit beat si fara permis in timp conducea un moped. Dupa aceste prime doua dosare penale, vazand ca ramane in libertate,  ca o sfidare, omul trece la ”next level” si isi cumpara un autoturism.

Dupa noua achizitie auto este prins din nou beat si fara permis, pentru a treia oara, de data asta cu autoturismul.

Acum, fapt confirmat oficial astazi 02.08.2016 de purtatorul de cuvant al IPJ Neamt, politistii fac propunere de retinere si betivul pericol public este retinut pentru 24 de ore, apoi prezentat judecatorului cu propunere de arestare preventiva dar… este plasat sub control judiciar, ca si cum asta l-ar fi impiedicat sa conduca din nou. Si… dupa vreo 20 de zile primeste cadou ridicarea controlului judiciar deci, este din nou liber ca pasarea cerului.

Asa ca incepe iar sa faca ce stie el mai bine, adica sa bea alcool si sa conduca desi nu a avut niciodata permis de conducere.

Si este din nou prins pentru ca vecinii incepusera sa stea cu ochii pe el si de cate ori vedeau ca pleaca cu masina beat, sunau la politie. Si mai este prins nu de doua- trei ori, ci de inca sapte ori inclusiv in Piatra- Neamt, unde a fost depistat in zona Pietei Centrale de politistii de la rutiera in urma cu aproximativ o luna, cazul fiind facut public la acea vreme de IPJ Neamt.

Ultima si a zecea oara a fost oprit de politistii din Gîrcina, in urma cu mai putin de o saptamana, pe la ora 23. Atunci, ca si de alte dati a fost reclamat politistilor chiar de catre vecinii inconstientului care l-au vazut pentru a nu stiu cata oara cum se urca la volan abia tinandu-se pe picioare, oamenii fiind cel putin stupefiati ca pot cadea chiar ei victime ale inconstientei vecinului lor si ca desi politistii isi fac treaba, S.C.C. nu este retinut.

Din cate stim noi, acesta este un record absolut cel putin la nivelul judetului Neamt.

Este de neconceput ca dupa atatea campanii peste campanii si actiuni de prevenire, dar si dupa atatea eforturi ale politistilor, un asemena individ sa sfideze efectiv legea, pe oamenii legii si chiar intreaga societate, conducand beat si fara permis ori de cate ori are chef, facand infractiune dupa infractiune fara sa poata fi oprit.

Cum poate un judecator sa puna in libertate un asemenea specimen stiind ca la orice ora poate provoca o catastrofa rutiera si din cauza lui pot sa moara oameni nevinovati?

Stim si ni s-a explicat ca de fiecare data cand este gasit beat si fara permis, trebuie sa se intruneasca anumite conditii pentru a fi retinut. Stim si ca toate cele zece dosare penale sunt in curs de solutionare si intr-un final este foarte posibil sa fie condamnat.

Dar, pana atunci ce facem? Asteptam sa vedem morti insirati pe asfalt asa cum a fost cu cateva zile in urma la Caciulesti- Girov cand din exact aceleasi cauze au murit trei tineri si un al patrulea este in stare grava? Crede cineva ca S.C.C. se va opri dupa ce a fost prins a zecea oara si nu va mai conduce beat si fara permis?

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ