Pe modelul documentarilor realizate de jurnalisti, conducerea Primariei Piatra Neamt vrea sa afle care sunt pietrenii care de-a lungul anilor au adus plus valoare comunitatii in care traiesc. Indiferent de domeniul in care activeaza, daca au facut performanta in ceea ce priveste simtul civic sau creativitatea, acestia vor fi premiati la fiecare trei luni. Viceprimarul Aurelia Simionica declara ca ideea a venit in urma unor articole de presa in care au fost tratate subiecte mai putin laudabile.

AureliaSimionica – Viceprimar Piatra Neamt

”Fiind inceput de an, unii dintre angajatii institutiei au primit sarcina de a identifica persoane “speciale”, care sa fie laudate in cadru festiv, pentru meritele lor. Dupa o lunga perioada in care s-au scris si lucruri mai putin laudabile despre unele persoane din municipiul Piatra Neamt, ne-am gandit sa trecem si noi, cei din adminsitratia locala, la documentari precum ziaristii si sa gasim subiecte <<frumoase>>. In intelesul nostru, acestea ii vizeaza pe oamenii speciali din oras, care au facut ceva pentru comunitate, care i-au adus un plus valoare, indiferent de varsta, ocupatie, hobby-uri. Asa ca ne-am propus sa ii identificam pe cei care obtin premii deosebite la concursuri de prestigiu, pe cei care initiaza proiecte cum nu s-au mai intalnit, pe cei care au inventii, care fac ceva special si care reusesc, prin munca lor, sa aduca un plus valoare comunitatii noastre. Trimestrial vom organiza o intalnire cu acesti pietreni deosebiti si in cadru festiv, in prezenta reprezentantilor administratiei publice locale, le vom oferi diplome de recunostinta. Vrem sa avem si noi <<eroii>> nostri, asa cum au ziaristii <<eroii>> lor. Si cu siguranta, meritele le vor fi laudate si in presa, pentru ca vom aduce in fata oamenilor niste pietreni cu totul speciali”

 

Autoritatile locale se vor intalni pentru prima oara cu cetatenii de vaza ai municipiului Piatra Neamt in luna martie, iar initiativa va fi reluata la fiecare trei luni, pana la sfarsitul anului 2015.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.