Au mai ramas doar doua zile pana la termenul limita stabilit prin Ordin de ministru al Educatiei pentru inscrierea candidatilor la examenul national de definitivare. Pana la 21 noiembrie 2014 are loc depunerea dosarelor, dupa care reprezentantii unitatilor de invatamant trebuie sa transmita documentele la Inspectoratul Scolar Judetean Neamt. Conform calendarului de organizare si desfasurare a examenului national de definitivare in invatamant, dupa verificarea si avizarea acestora, ISJ va instiinta candidatii, pana la 19 decembrie 2014, cu privire la admiterea sau respingerea dosarului de inscriere. Ulterior, pana pe 5 iunie 2015, vor fi efectuate inspectiile la clasa, dupa care, in intervalul 8-30 iunie se va proceda la completarea dosarelor si validarea datelor de inscriere existente in aplicatia electronica.
Data de 9 iulie va fi dedicata sustinerii probei scrise, iar pe 14 iulie se vor afisa rezultatele. Contestatiile sunt asteptate pe 14-15 iulie iar dupa solutionare, pe 18 iulie 2015 va avea loc afisarea rezultatelor finale. Dupa transmiterea rezultatelor la Ministerul Educatiei Nationale, la 1 septembrie 2015 va avea loc eliberarea de catre ISJ Neamt a certificatelor de acordare a definitivarii in invatamant.
Profesorii sustin examenul de definitivat pentru a dobandi dreptul de practica in invatamantul preuniversitar. Profesorii se pot prezenta la definitivat doar in maximum 3 sesiuni, sustinute in cel mult 5 ani. Cei care pica definitivatul pot fi angajati in invatamant doar pe perioada determinata, ca profesori debutanti. In cazul in care un profesor care a luat titularizarea pica definitivatul in aceasta perioada de maximum 3 sesiuni, el pierde calitatea de titular, pentru ca i se desface contractul de munca incheiat pe perioada nedeterminata.
Spre deosebire de definitivat, titularizarea inseamna angajarea profesorului pe perioada nedeterminata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.