Inspectoratul Școlar Județean Neamț și Baroul Neamț și-au dat mâna în lupta contra consumului de droguri în rândurile elevilor. Astăzi, peste 700 de elevi au aflat de la reprezentanții celor două instituții, dar și de la polițiști, despre efectele catastrofale ale consumului de droguri.

 

Florentina Luca Moise- inspector școlar general: ”Militez pentru salvarea fiecărui destin care a pornit pe drumul spre infernul alb”
Am făcut azi, împreună cu peste 700 de elevi din Piatra-Neamț și Baroul Neamț, un pas important în lupta antidrog! Le mulțumesc partenerilor avocați din Barou, doamnele Ancuța Sandu și Mirela Merlușcă, pentru implicare și suport! Mulțumesc comisarului șef Cătălin Țone și lui Andrei Ștefan, de la Teen Chalenge Smart, pentru prezență!
Realitatea în care trăim, pericolele ce atacă viața tinerilor societății noastre, traficul și consumul de droguri ne obligă la noi abordări în lupta antidrog.
Problematica drogurilor este și va reprezenta în permanență una dintre temele dominante ale vieții socio-politice.
Consider esențială informarea tinerilor în domeniul prevenirii și tratării consecințelor dramatice ale consumului ilicit de droguri!
Militez pentru salvarea fiecărui destin care a pornit pe drumul spre infernul alb și voi canaliza eforturi, timp, resurse pentru ca voi, dragi elevi, să fiți la adăpost, să vă trăiți o tinerețe nealterată de traficanți, violență, droguri sau orice v-ar putea întoarce din drumul firesc al evoluției voastre.
Această realitate, a ″morții albe″, a devenit tot mai amenințătoare și pentru România, după ce a îngenunchiat victime peste tot în lume!
Împreună putem diminua efectele negative, putem alege o viață sănătoasă, putem spune NU! drogurilor sau oricărei tentații care ne-ar putea provoca dependențe!
Atunci când tentația apare sau atunci când observați o schimbare negativă în comportamentul unui coleg, al unui prieten, al unui membru drag din familie, să luați atitudine, să cereți ajutor, să fiți curajoși și încrezători că atitudinea voastră poate salva o viață!
Pentru ca societatea să functioneze în mod corespunzător, trebuie să aibă tineri integri care să asigure viitorul societății! Drogurile distrug șansa oricărui tânăr de a se împlini social. In plus, ele constituie una din principalele cauze ale criminalitatii și violenței, adică deschid ușile către o lume neagră în care cel care intră va merge ca un orb condus de alții.
Poate că lipsa experienței de viață sau spiritul de aventură vă pot determina să cădeți în mrejele drogurilor. Să rezistați! Să nu vă alterați viața, dorința de a reuși! Noi vom fi aici de câte ori veți avea nevoie de noi!”, transmite Florentina Luca Moise.
I.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.