Conform surselor tvmneamt.ro, AJPIS Neamt (Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială) s-a autosesizat dupa articolele de presa privind neregulile de la Caminul privat de ingrijiire batrani ”Sfantul Nectarie” din Dumbrava Rosie. Prin urmare, o echipa de inspectori sociali AJPIS, urma sa descinda in aceasta dimineata in locul respectiv, pentru verificari privind aspectele semnalate de tvmneamt.ro.

Intre timp, apar noi informatii despre camin. Stabilimentul a functionat o buna perioada de timp ilegal, adica fara niciun fel de autorizare de functionare si fara acreditare, deci nu poate sti nimeni in ce conditii au stat batranii internati in camin.

Abia in luna august 2019, dupa moartea unui batran cazat acolo, s-a aflat de existenta acestui camin unde erau internati batrani, si tot atunci, AJPIS a amendat firma care îl detine, cu 15.000 de lei. Pana atunci, au incercat si angajatii unor alte institutii sa faca inspectii, insa au fost tinuti la portile ferecate sau li s-a spus ca nu sunt beneficiari cazati, desi existau indicii ca stabilimentul era plin. Firma pe care functioneaza Centrul este a lui Dragos Ionita (barbatul care a adresat amenintari si jigniri dupa dezvaluirile tvmneamt.ro), se numeste Power Lights System SRL, a fost infiintata in 2018 si are ca obiect de activitate  ”Servicii combinate de ingrijire medicala si asistenta sociala, cu cazare”, desi denumirea sugereaza cu totul altceva. In anul 2019, firma a avut doar 7 angajati si o cifra de afaceri raportata, de 369.000 de lei, în conditiile in care la capacitate maxima, ar fi trebuit sa se incaseze peste 600.000 de lei pe an.

Dupa ce s-a primit amenda din luna august 2019, o luna mai tarziu, firma a obtinut acreditare de la Ministerul Muncii, si abia in luna mai 2020 a primit licenta de functionare provizorie, valabila pana in luna mai 2021, cand ar trebui sa primeasca licenta definitiva.

Vom reveni cu noi informatii despre rezultatele controlului AJPIS.

Vezi si:

Apar noi mărturii, s-a rupt tăcerea! Căminul groazei la Dumbrava Roșie? Pe mâna cui ne lăsăm bătrânii?

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.