Primaria Piatra- Neamt poate fi executata silit. Asta au hotarat judecatorii, care au admis cererea de executare silita ”prin toate formele” formulata de ALPHA BANK prin executorul judecatoresc Nicolae Daniel Pancescu, anunta Mesagerul de Neamt- articolul poate fi citit aici 

Primaria Piatra- Neamt a garantat un imprumut de zece milioane de euro pentru Perla Invest, suma pentru care s-a si dispus executarea silita.

Primul pas pe care-l poate face oricand executorul judecatoresc, este sa blocheze conturile primariei, de unde nu se vor mai putea scoate bani decat pentru salariile personalului, ceea ce ar fi echivalentul unui dezastru pentru oras, pentru ca nu ar mai fi bani nici macar pentru iluminatul public. S-ar opri orice fel de investitie si orice cheltuiala pentru intretinerea orasului.

Al doilea pas ar fi sa se puna sechestru pe toate bunurile primariei, CHIAR SI PE PIATA CENTRALA, inclusiv ale societatilor din subordine in afara de cladirea administrativa (conturi, terenuri, imobile, utilaje, etc.)

Cel mai mare semn de intrebare ramane insa, asupra atitudinii lui Dragos Chitic. Atentie, instanta a hotarat EXECUTAREA SILITA inca de pe 20 aprilie 2016. De ce nu a scos niciun cuvant despre asta primarul interimar DRAGOS CHITIC?

In emisiunea de la DIGI 24 din urma cu doua saptamani, Liviu Harbuz i-a pus in fata primarului interimar hartia care demonstra ca o asemenea decizie este foarte aproape. Dragos Chitic a negat cu vehementa. De ce?

In fata unei probleme asa de grave, ar fi trebuit sa iasa cu un anunt public. De ce nu a facut-o?

Ca raspuns la aceasta intrebare, la bursa zvonurilor exista trei variante la ora asta:

1. Oamenii din primarie care au stiut si nu au facut nimic sunt extrem de incompetenti

2. Dragos Chitic a fost sabotat

3. Lucrurile au fost lasate sa ajunga aici cu buna stiinta, pentru ca niste ”baieti destepti” sa puna mana pe ce a mai ramas nevandut in Piatra- Neamt, la preturi extrem de convenabile, in urma licitatiilor care vor avea loc

Cea din urma varianta ar fi si cea mai plauzibila. Cu totii stim ca executarea silita este ultima varianta agreata de banci si cea mai neconvenabila. Nicio banca din lume nu doreste sa se ajunga aici, bancile preferand banii cash, chiar daca asta ar insemna intarzaieri, reesalonare, rate micsorate, timp mai lung de restituire a creditului.

De aici putem deduce ca primarul interimar n-a miscat nici macar un deget pentru preintampinarea executarii silite. Daca l-ar fi interesat, ar fi anuntat comunitatea apoi s-ar fi asezat la masa negocierilor si sigur s-ar fi gasit o rezolvare. Chiar din contra, numai in martie s-au aprobat cheltuieli exorbitante, in scopuri pur electorale, bani cu care s-ar fi putut ameliora situatia de astazi.

Din surse bancare aflam ca cel mai grav ar fi faptul ca actuala administratie nu mai prezinta incredere in fata creditorului pentru ca a fost tratat cu neseriozitate, asa ca este foarte putin probabil sa se mai schimbe ceva de vorba buna.

Pe surse, bulgarele datoriilor abia acum incepe sa se rostogoleasca. Se vorbeste despre datorii care ating ametitoarea suma de 100 de milioane de euro si ca urmeaza ca si alti creditori sa se adreseze instantei, pentru a putea si ei sa recupereze ceva pana nu ia Alpha Bank tot.

Credem ca macar in al unsprezecelea ceas, Dragos Chitic trebuie sa iasa urgent cu declaratii publice si sa lamureasca aceste probleme care pot afecta grav viitorul orasului nostru.

Ionut CORFU

primaria-piatra-2

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.