Comunicat de presa, Prefectura Neamt:

Prefectul a pus la aceeași masă preoții parohi și autoritățile județului. Prefectul județului Neamț, George Lazăr, a organizat miercuri o întâlnire cu înalți prelați ai Protopopiatelor din județul Neamț aflate sub autoritatea Arhiepiscopiei Iașului, și reprezentanți ai administrației publice locale, în scopul prezentării măsurilor luate de Ministerul Afacerilor Interne cu privire la prevenirea răspândirii virusului Covid-19.

Prefectul George Lazăr i-a invitat la masa discuțiilor și pe deputatul Mugur Cozmanciuc – președintele PNL Neamț, Ionel Arsene – președinte al CJ Neamț și al PSD Neamț, Florin Hopșa – liderul consilierilor județeni liberali și Mihai Archip – membru onorific al Adunării Eparhiale a Arhiepiscopiei Iașiului.

Au fost prezenți părintele Luca, exarh al mănăstirilor din Neamț, părintele Ionel Cuțuhan – protopop al Protopopiatului Ceahlău, părintele Bogdan Frăsilă – protopop de Roznov, părintele Axentoi Nicolaie – protopop de Târgu Neamț și părintele Valentin Tofan – protopop de Piatra Neamț.

Pe lângă prezentarea măsurilor prevăzute în ultimele ordonanțe de urgență ale Ministerului Afacerilor Interne cu privire la suspendarea activitaților religioase desfășurate în spații închise, întâlnirea a avut rolul de a transmise un semnal de unitate între autorități și reprezentanții Bisericii în aceste momente dificile pentru populație. S-a stabilit astfel ca toate slujbele să se oficieze în afara lăcașelor de cult.

Având și binecuvântarea Înaltpreasfințitului Teofan, mitropolit al Moldovei și Bucovinei, prefectul George Lazăr a rugat preoții din județul Neamț să transmită un mesaj de liniște și calm către credinicioșii din parohiile lor și să respecte măsurile adoptate de Guvernul României.

Îi asigur pe toți preoții și credincioșii din județul Neamț de întreaga mea deschidere. Sunt un bun creștin-ortodox, om cu frică de Dumnezeu. Voi face tot ce îmi stă în putere ca împreună cu celelalte autorități ale statului să fim aproape de Biserică și de toți oamenii, în aceste momente dificile. În momentele de criză, trebuie să demonstrăm că luăm decizii echilibrate și corecte, dar că suntem oameni înaine de toate. Ne dorim să construim o relație administrativă bună între cele mai importante instituții ale județului Neamț pentru a putea lupta împreună cu acest virus care pune sănătatea nemțenilor în pericol. Apreciez prezența domnului deputat Mugur Cozmanciuc, care este și el un apropiat al Bisericii Ortodoxe Române, și care, de asemenea, a avut un mesaj de unitate și calm pentru locuitorii județului Neamț. Apreciez, totodată, și faptul că domnul Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț a dat curs acestei invitații și a arătat deschidere în gestionarea acestor momente dificile, dând asigurări că va exista o cooperare inter-instituțională corectă și o abordare proactivă. În această perioadă este nevoie ca toate instituțiile statului, cât și factorii politici să dea dovadă de unitate și de profesionalism, cât și o bună înțelegere în ceea ce privește adoptarea măsurilor corecte pentru populație. În calitate de prefect voi face tot posibilul să fiu un factor de echilibru și îi asigur pe cetățenii județului Neamț de toată implicarea în gestionarea situației generate de virusul Covid-19”, a declarat prefectul județului Neamț, domnul George Lazăr.

O întâlnire similară va avea loc și cu preoții parohi ai Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, alături de Înaltpreasfințitul Ioachim Băcăuanul.

tvmneamt.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.