Interlopul Lupu Merișor, dintr-o grupare infractionala din Roman, cunoscuta drept ”clanul Merișor”, a fost prins pe 16 august în Italia, după o munca deloc usoara a politistilor de la Serviciul de Investigatii Criminale Neamt. Pe numele barbatului erau emise doua mandate europene de arestare, fiind condamnat deja pentru ultraj si anchetat intr-un alt dosar, pentru constituire de grup infractional organizat si santaj. ”La data de 10 august a.c., polițiștii Serviciului de Investigaţii Criminale Neamț au desfășurat activități specifice, pentru punerea în executare a două mandate europene de arestare, emise pe numele unui bărbat, de 49 de ani, din Roman.

Acesta a fost condamnat de Judecătoria Târgu-Neamț la o pedeapsă privativă de libertate de un an și 20 de zile, pentru comiterea infracțiunilor de ultraj judiciar și încălcarea solemnității ședinței.

Totodată, Tribunalul Neamț a emis pe numele bărbatului un mandat de arestare preventivă, într-un dosar în care se efectuează cercetări, sub aspectul comiterii infracțiunilor de constituire de grup infracțional organizat și șantaj.

Pe baza investigațiilor proprii și schimbului de date și informații realizat cu autoritățile italiene, la data de 16 august a.c., bărbatul a fost prins în Italia, urmând a fi îndeplinite procedurile legale de aducere în țară.

Suportul de specialitate, în cadrul acestor cauze, a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române”, se arata intr-o informare a Politiei Neamt.

In timp ce era fugit din tara, Lupu Merisor a transmis de mai multe ori mesaje jignitoare si de amenintare politistilor nemteni. Mesajele erau filmate si postate de internet. După aceste filmari, s-a deschis un dosar penal si pentru ultraj. Exemplu mai jos: ”Tu esti militian, eu sunt bandit de meserie. Cum să pui tu mana… pui mana pe mine daca vreu eu… nervos aicea cu zdremtele astea”, le transmitea politistilor nemteni.

Îi felicităm și noi pe colegii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Neamț pentru felul în care își fac meseria!

Un rol substanțial l-a avut A.M.V. din cadrul Compartimentului Urmăriți al Serviciului de Investigații Criminale Neamț.

Deși acesta lucrează de doi ani în cadrul acestui serviciu tenacitatea și răbdarea au dus la descoperirea unor indicii extrem de importante.

Munca de polițist de investigații presupune extrem de multă răbdare. Satisfacțiile profesionale sunt pe măsura eforturilor depuse de întreaga echipă, pentru că munca de polițist de investigații poate fi făcută doar în echipă. A.M.V.”, mai transmite IPJ Neamt.

I.C.

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. Felicit si eu pe cei din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Neamț. Si mult succes le doresc pe mai departe. Prindeti cât mai mulți tâlhari. Si cât mai mulți ‘mari si tari’ ca cel din acest articol pentru că se cred ei mari si tari dar sunt 0 pentru societate.

    Felicitări încă odată!

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.