Pompierii ISU Neamt au intervenit in mai multe localitati pentru inlaturarea efectelor ploilor abundente din ultimele ore. La aceasta ora, inca se mai intervine la Girov si Petricani, se arata intr-un comunicat ISU Neamt:

În urma manifestarii fenomenelor hidro-meteorologice periculoase COD GALBEN și COD PORTOCALIU din data de 29.05.2019, cu eforturi susținute, pompierii militari nemțeni alături de membrii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență și de cetățeni au acționat în sprijinul populației și administrației publice locale pentru evacuarea apei din gospodării, precum și pentru curățarea de aluviuni și facilitarea scurgerii apei pentru poduri și podețe, astfel:

  • comuna Girov, sat Căciulești – s-a acționat pentru scoaterea apei din 6 curți cu un echipaj de la Detașamentul de pompieri Piatra Neamț;
  • comuna Girov, sat Boțești – 3 curți și 1 beci cu două echipaje de la Detașamentul de pompieri Piatra Neamț;
  • comuna Grumăzești, sat Topolița – s-a acționat pentru scoaterea apei din 2 curți și un beci cu un echipaj de la Detașamentul de pompieri Târgu Neamț;
  • comuna Petricani, sat Petricani – s-a acționat pentru scoaterea apei din 3 curți și subsolul primăriei Petricani cu un echipaj de la Detașamentul de pompieri Târgu Neamț și un echipaj de la Detașamentul de pompieri Roman;
  • orașul Târgu Neamț – s-a acționat pentru scoaterea apei din 3 curți și un beci cu un echipaj de la Detașamentul de pompieri Târgu Neamț;
  • comuna Farcașa, sat Stejaru – s-a acționat pentru scoaterea apei dintr-o fântână cu un echipaj de pompieri de la Garda de intervenție nr. 2 Poiana Teiului.

Garda de intervenție nr. 2 Poiana Teiului a efectuat o misiune de recunoaștere în satul Stejaru, comuna Farcașa pentru verificarea situației operative din teren, nefiind constatate alte probleme.

În contextul creșterilor de debite pe mai multe cursuri de apă, recomandăm populației să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora. Totodată, adresăm cetățenilor rugămintea să curețe rigolele și secțiunile de scurgere ale podețelor din apropierea locuinței pentru facilitarea scurgerii normale a apei.

Pentru mai multe informații utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase, se poate descărca aplicația DSU din Google Play Store și AppStore.

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.