Dupa sedinta extraordinara de CJ Neamt de ieri (16 octombrie), inculpatul Ionel Arsene, presedinte al CJ Neamt, a tinut o conferinta de presa regizata care nu a fost anuntata nicaieri. Subiectele principale au fost un atac la fostul primar al Romanului, Laurentiu Leureanu si evenimentul comercial ”Batalia Moldovei”, pe care CJ Neamt a aruncat 1,57 miliarde de lei vechi din banii contribuabililor.

Atacul la Leureanu a fost unul regizat cu ajutorul unei intrebari servite (aranjata inainte de conferinta de presa) de catre un jurnalist-trompeta de la ziarpiatraneamt.ro, site-ul controlat de Arsene, la care ajung sume colosale din bani publici.

Dupa penibilul moment in care jurnalistul marioneta a adresat intrebarea in numele celorlalti jurnalisti prezenti (nu-l mandatase nimeni, dar asa era regia), a urmat o serie de alte atacuri ale lui Arsene, de data asta la presa incomoda, adica la presa care refuza sa-i linga lui clanta si sa-i ridice osanale. Obisnuit cu limbile catifelate servite zilnic de sluga/slugile lui, se vede treaba ca Arsene nu inghite deloc usor criticile, de aici si incercarile de sufocare financiara a jurnalistilor care-si fac cu adevarat meseria.

  ”Multumesc presei care a relatat obiectiv si nu subiectiv subiectul”– referire la dezvaluirile din presa despre banii aruncati aiurea in buzunarele unor privati care organizeaza ”Batalia Molodovei”. Arsene confunda obiectivitatea cu slugarnicia.

Indiferent de ce vrea presa, drumul nostru este inainte (…) Aici (n.n. la CJ) facem administratie”- se vede ce administratie se face.

”Cei din presa vedeti alte lucruri pe care le inchipuiti”– pentru Arsene, criticile ca si acuzatiile din cele doua dosare penale in care este trimis in judecata, sunt ”inchipuiri”. Meteahna veche a politicienilor.

”Articole de la ilustrii nostri reprezentanti ai presei nemtene…veninul (n.n. termen folosit de peste 10 ori) si rautatea nu-i de la Dumnezeu (sic!)– referire la articolele despre acelasi eveniment pe care se arunca banii nemtenilor, numai ca Arsene incearca sa ironizeze presa dar se exprima agramat.

”E simplu sa scrii din condei (n.n. îl provocam pe Arsene la o dictare de clasa a II-a, sa vedem cat e de simplu). Mie mi-e drag tare de baietii astia (n.n. limbaj de șmecheraș folosit in cladirea CJ Neamt, termen folosit foarte des in articole de pe site-ul mentionat mai sus) doar ca n-au inteles ca cu mine nu merge asa. Nu ma interseaza parerea lor”– atitudine totalitarista, parerea altora nu conteaza.

”Am multumit la presa (sic! corect, presei) obiectiva si corecta”– Arsene confunda din nou pupincurismul cu obiectivitatea.

”Totusi vorbiti cu presedintele CJ aici”, i s-a adresat inculpatul Arsene unei jurnaliste care a repetat o intrebare la care la care el evita raspunsul.

Acestea sunt doar cateva exemple din conferinta de ieri in care Arsene a tinut mortis timp de peste 30 de minute sa arate conceptiile sale proprii despre administratie si democratie, fara sa inteleaga ca el este un simplu consilier judetean ajuns pe functie doar pentru ca era pe o lista cu mai multe nume de membri PSD si nu este nici șeful nici stapanul acestui judet. Băiatul ăsta, ca sa ne exprimam în termeni familiari lui, trebuie sa mai inteleaga ca e tare greu sa dai lectii de moralitate si obiectivitate din pozitia de inculpat pentru fapte de coruptie si pe deasupra să mai fii și agramat.

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

  1. Pe langa faptul ca este o nulitate, mai este si inganfat. Probabil a crezut ca presa va fi timorata si nu va mai scrie negativ la adresa lui. Auzi la el, e presedintele CJ. Penalule, in ciuda hotiilor pe care le-ai facut si le faci, esti doar un consilier judetean. Iar in curand vei fi un puscarias.

  2. Păi pe voi cei ce vă ți cățărat în functii prin mijloace numai de voi știute nu aveți treabă decât cu hotiile n u va pasă de popor, voi so duceți bine, mai dați și la biserici ca să vise mai ierte din șarlataniile făcute dar nu vise va ierta căci veți sjunge acolo unde vă e locul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.