Doua banale indicatoare montate ieri in Comuna Gîrcina, jud. Neamt, au fost prezentate cu mare emfaza pe o pagina de facebook, administrata de cineva din conducerea primariei, pagina care foloseste imaginea cladirii institutiei si care pare a fi pagina oficiala. Prin postarea respectiva, cineva a tinut mortis sa arate electoratului ca la primarie se munceste din greu si se fac lucruri.

 

Poate ca montarea acestor indicatoare o fi fost foarte necesara, nu stim… dar, sa le prezinti ca pe cine stie ce ”realizare importanta” in timp ce din luna mai un pod de doi metri lungime (VEZI FOTO!), a fost luat de ape si nu l-a mai refacut nimeni nici macar provizoriu, face ca situatia sa devina cu atat mai penibila.

Podul respectiv lipseste de prin luna mai si asigura accesul spre locuintele de pe vreo trei strazi. Daca i-ar fi pasat un pic cuiva din primarie, dadea niste lopatele si galetuse unor copii de gradinita, si cat se jucau ei in vacanta de vara, ar fi reusit sa-l refaca.

Insa, din cate se vede, doua indicatoare sunt mult mai importante.

Pentru ca primarul Aurora Balan nu a putut fi contactat, ne-a raspuns la telefon viceprimarul Mihai Gontaru, care ne aducem aminte ca in campania electorala avea multe idei si promitea rezolvarea tuturor problemelor din comuna. Se pare ca entuziasmul l-a mai parasit un pic si a adoptat un discurs pur politicianist declarand ca ”eu si doamna primar ne ocupam ca toate problemele locuitorilor comunei sa fie rezolvate…”, etc.

Totodata, viceprimarul a spus ca indicatoarelele au costat 50 de lei fiecare si ideea a fost a unui consilierului local independent, Ciobanu Constantin, care ”a fost coplesit de solicitari” din partea cetetenilor pe care-i reprezinta, care voiau neaparat sa aiba cele doua indicatoare, unul care anunta o curba deosebit de periculoasa, si unul care indica strada Opriseni, din satul cu acelasi nume, scris mare si frumos, de zici ca e cel mai important obiectiv turistic din judet.

Bine-nteles, ca ”marea investitie” a fost mai intai propusa si apoi aprobata in sedinta de consiliu local.

Ironia sortii face ca strada aceea sa arate mai degraba a drum forestier, iar iarna, devine impracticabila. Cum de locuitorii strazii nu au vrut asfalt ci si-au dorit asa de mult un indicator, doar consilierul local Ciobanu poate sti.

 

Observam ca in unele comune, unii reprezentanti ai comunitatii sunt absolut rupti de orice realitate si vin cu astfel de idei nastrusnice, care pe deasupra mai si sunt prezentate ca pe cine stie ce realizare, in timp ce adevaratele probleme, mari si urgente, sunt aminitite doar in campaniile electorale.

P.S.- Suntem tare curiosi daca Ciobanu Constantin a fost votat pentru ca a promis in campania electorala ca va monta doua indicatoare. Daca e asa, inseamna ca obiectivul sau a fost atins, si de acum poate sta linistit acasa.

Ionut CORFU sursa foto: facebook

 

 

DISTRIBUIȚI

5 COMENTARII

 1. Să fim seriosi.Este adevărat că sînt două indicatoare să zicem banale ,dar pun pariu că după accentul răutăcios cu care ati scris acest articol dacăse făcea acel podet ati fi găsit un alt nod în papurăsi spuneati f.bine de ce nu s a făcut altceva.Apropo în acelasi timp s au început niste lucrări de amenajare a drumului ce este aproape de acel podet.Cine stie poate este si el prevăzut în aceste lucrări?Concluzia mea în urma acestui articol(nu mă interesează numele din cuprinsul lui)este că dacă se face ceva,chiar si montarea unor banale indicatoare,nu este bine ,dacă nu se face nimic iar nu este bine.Eu zic stimatilor să lăsăm oamenii sa si facă treaba ptr.că sînt la început de drum si să i încurajăm să poată să facă ceva ptr.couna nosstră.

 2. A spus cineva acolo ca e o mare realizare..din cate vad eu sunt puse niste poze cu ce se mai face prin comuna.
  Daca nu se face e rau daca se face nu e bine.
  Articole de astea la mana a doua sunt penibile pentru cel care le scrie. E pacat sa faci o facultate doar ca sa scrii nimic.

 3. Un articol mizerabil aparut in presa : https://tvmneamt.ro/investitie-importanta-la-gircina-au-fost-montate-doua-indicatoare/ .
  Asa arata un articol tendentios, rau intentionat, mizerabil, comandat si total lipsit de profesionalism ( dar avand in vedere cine il semneaza nici nu suntem surprinsi).
  Luam punctual, poate intelege si acest “domn” , ca e orice numai jurnalist nu.
  Citind cateva din articolele lui ( nu vreau sa spun dumnealui, ca nu e cazul) am observat ca tot ceea ce semneaza, seamana mai mult cu un latrat la poarta gresita.
  1. Aceasta pagina nu este una oficiala, a niciunei institutii.
  2. Sigla acesteia este luata de pe o alta pagina creata ( stim noi de cine ) in campania electorala cu scopul de a denigra unii candidati.
  3. Indicatoarele nu au fost ” prezentate cu mare emfaza” (ar fi de preferat, sa stie si semnificatia cuvintelor pe care le foloseste – EMFÁZĂ s. f. Atitudine nenaturală, pretențioasă; afectare în scris, în vorbire, în comportare. ♦ (Med.) Atitudine lipsită de naturalețe, în dezacord cu realitatea, prezentă la psihopați, paranoici, schizofrenici etc. – Din fr. emphase, lat. emphasis, sursa DEX) ci pur si simplu au fost postate ca si celelalte actiuni facute, doar pentru informare. Nu s-a taiat nicio panglica la niciuna dintre activitatile realizate. Si ne intrebam de ce lipseau de atat timp daca erau atat de banale? Se pare ca locuitorii comunei sunt destul de incantati, de aparitia indicatoarelor( de fapt ceea ce si conteaza , ei lovindu-se de lipsa lor, nu acest pseudojurnalist).
  4. Pe aceeasi pagina sunt postate ( chiar inaintea pozelor cu indicatoarele respective, care chiar au costat 50 de lei bucata, ceea ce evident il surprinde pe acest…latrator si nu sute sau chiar mii de lei cum suntem obisnuiti in Romania) lucrarile de reabilitare incepute pe strada Pestera. Exact strada pe care se afla si acest podet la care face referire acest mare ” profesionist”, dar el nu a observat. Veninul si mizeria i-au impaienjenit ochii.
  5. Acest articol este un atac direct la Viceprimarul acestei comune, domnul Mihai Gontaru Gavril, desi nu el din buget si decizie proprie a pus aceste indicatoare. Ele au fost puse in urma solicitarii cetatenilor comunei, a unei hotarari a consiliului local si a finantarii acestora de catre institutie.
  6. S-au folosit afirmatii dintr-o conversatie privata, fara a solicita acordul, ba mai mult in mod mincinos s-ai folosit ghilimele, ca si cum s-ar reda exact cuvintele Domnului Gontaru. Daca nu ne inselam credem ca e chiar ilegal ( de aceea nu ar fi fost rau ca aceasta convorbire sa fi fost inregistrata….data viitoare! )

  p.s. Sa ii spuna cineva acestui “facator de umbra” ca functiile se scriu cu majuscula

 4. Sa știi ca nici Dumnezeu nu a făcut pământul intr-o zi,așa ca nu te aștepta la DL Gontaru sa facă ce nu au facut multi in atâția ani!!mai ales Doamna Primar!!!acordații timp si încredere Dl-ui viceprimar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.