PRIMA BOGĂȚIE A OMULUI ESTE SĂNĂTATEA. DE ACEEA, ATUNCI CÂND VREI SĂ VEZI DACĂ UN PRIMAR E CHIBZUIT , TE UIȚI MAI ÎNTÂI CE A FĂCUT PENTRU SĂNĂTATEA OAMENILOR din orașul pe care îl administrează. În Târgu Neamț, te duci la Spitalul “Sfântul Dimitrie, își incepe primarul Daniel Harpa, recapitularea privind activitatea administratiei pe care o  conduce, in domeniul Sanatatii.
Spitalul din Targu Neamt este contruit in 1852 si avand in vedere problemele cu care se confruntă sistemul de sănătate din țara noastră și cât de puțin se investește în el, te aștepți să descoperi un loc trist, sărăcăcios, cu clădiri coșcovite de vreme și medici obosiți, care se chinuiesc să își vindece pacienții cu puținul pe care îl au. Numai ca la Targu Neamt, lucrurile nu stau deloc asa. Când intri în curtea interioară vezi clădiri proaspăt renovate și curate, care adăpostesc secțiile spitalului. Iar după ce treci pragul și intri înăuntru știi deja că, deși Târgu Neamț e o localitate mică, fără veleitățile marilor municipii cu clinici universitare, ai ajuns într-un spital din mileniul al treilea, cu ceea ce presupune acest lucru. Într-un oraș unde sănătatea este prețuită.
Am reușit în ultimii ani să reabilităm și să modernizăm clădirile spitalului, începând de la secția de chirurgie până la cea de boli infecțioase,” explică primarul Daniel Harpa. “Acum continuăm cu reabilitarea pavilionului central de la medicină internă și ginecologie și cu policlinica orașului, care va fi modernizată.
De curând, la spital a început implementarea unui nou proiect, „Dotarea Ambulatoriului de specialitate din cadrul Spitalului Sfântul Dimitrie Târgu Neamț”, care a fost contractat de Primărie în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 8. Proiectul va asigura dotarea următoarelor cabinete și laboratoare aferente Ambulatoriului de specialitate din cadrul Spitalului “Sfântul Dimitrie” Târgu Neamț: laboratorul recuperare, medicină fizică și balneologie, laboratorul de radiologie și imagistică medicală, laboratorul de analize medicale, cabinetele de cardiologie, chirurgie generală, reumatologie, pneumologie, ortopedie și traumatologie, medicină internă, gastroenterologie, ginecologie și pediatrie. Valoarea totală a proiectului este de 10.711.918 lei.
Acum, Primăria lucrează deja la un nou proiect. Proiectul „Reabilitare și eficientizare energetică Spital Orășenesc «Sfântul Dimitrie» Târgu-Neamț” va fi depus spre finanțare până pe data de 08.09.2020, în cadrul POR 2014 – 2020, Axa prioritară 3, iar obiectivul său va fi reabilitarea corpurilor C1 (Clădire Chirurgie) și C7 (Clădire Spălătorie și Bucătărie) din cadrul spitalului.
I.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.