Drumurile comunale reprezinta o mare problema pentru toate comunele din Romania. Sunt foarte vechi, trec in fiecare an prin intemperii si au nevoie de reabilitare completa, care costa foarte mult.

Aceeasi problema exista si la Poiana Teiului. Un proiect inceput in 2007 de vechile administratii ale comunei, a fost abandonat pe parcurs din lipsa de fonduri si poate si de implicare.

Una dintre prioritatile primaritei Ana Ancuta, a fost reluarea acestor proiecte, si la un an de la preluarea primului sau mandat, lucrarile sunt deja in toi: ”Este vorba despre drumul comunal de la Dreptu, care are 4,6 km si care era extrem de degradat. Am reusit sa reluam lucrarile, iar partea noastra de cofinantare este de 40 de miliarde de lei vechi. Nu avem toti banii odata, si esalonat, pe parcursul a maximum tei ani, vom reusi sa contribuim cu acesti bani pentru a termina drumul. In total, investitia se ridica la 120 de miliarde de lei vechi, diferenta de 80 de miliarde venind de la bugetul de stat”, a declarat primarul Ana Ancuta.

Lucrarile sunt ample si de durata, pentru ca trebuiesc consolidate cu ziduri de sprijin din beton malurile paraului care trece pe langa drum, dar si versantii de langa acesta (foto).

Dupa aceasta etapa, urmeaza sa fie betonat tot drumul, pe aproape jumatate din el, deja putandu-se circula acum in conditii normale (foto)

Pentru urmatoarea perioada, primarul Ana Ancuta a depus deja proiecte pentru inca 4 km de drum comunal, din 20km cati are comuna Poiana Teiului.

Un proiect deja finalizat este Scoala Iustin Parvu din centrul comunei, care a fost data in folosinta in noile conditii, in luna mai a acestui an (2017). Este vorba despre reabilitarea completa a cladirii, cu 5 sali de clasa, o sala de sport si o sala de calculatoare pe care o folosesc elevii de la toate scolile din comuna. Proiectul a costat 16 miliarde de lei vechi, din care 10 miliarde au fost suportati de bugetul local al comunei Poiana Teiului.

In primul an de mandat, primarita Ana Ancuta a obtinut fonduri nerambursabile si pentru modernizare si reabilitare completa a Caminul Cultural Poiana Teiului, insa se mai intarzie cu licitatia pentru desemnarea constructorului, care a trebuit reluata. Totodata se are in vedere obtinerea de fonduri si pentru Caminul Cultural de la Petru Voda, iar pentru modernizarea gradinitei de la Poiana Teiului urmeaza sa fie semnat contractul de finantare.

In ultimul an, in Poiana Teiului au fost montate si 14 statii de autobuz in toata comuna, acestea lipsind cu desavarsire pana acum.

O veste extrem de importanta a primit zilele trecute primarul Ana Ancuta si de la Consiliul Judetean, de unde i s-a transmis ca cei de la CNADNR au anuntat ca in luna august vor incepe lucrarile la drumul national care strabate comuna pe traseul Poiana Largului- Vatra Dornei.

Depunem toate eforturile pentru a crea conditii decente de trai pentru toti locuitorii comunei noastre si sunt sigura ca vom reusi intr-un final sa ducem la bun sfarsit tot ce ne-am propus”, a mai declarat Ana Ancuta, primarita comunei Poiana Teiului.

Ionut CORFU

 

 

 

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.