Pietrenii sunt contribuabili disciplinati. Primaria Piatra Neamt anunta intr-un comunicat de presa, încasări record la bugetul local. Daca asta spune administratia locala, inseamna ca așa este, insa ramane de vazut unde vor ajunge banii, daca orasul este tot mai cenușiu, investitiile lipsesc cu desavarsire, iar gradul de nemultumire al populatiei crește pe zi ce trece. ”În data de 23 martie 2022 Municipiul Piatra-Neamț a înregistrat încasări record la impozite și taxe locale, în sumă de 3,5 milioane de lei. Pe întreaga perioadă de la începutul anului și până în prezent se remarcă o creștere a gradului de colectare la impozitele și taxele locale, față de aceeași perioadă a anului trecut, respectiv de la 21.000.000 lei în 2021 la 24.000.000 în 2022. Tendința de creștere este valabilă și la totalul veniturilor înregistrate la bugetul Municipiului Piatra-Neamț, obsevându-se o creștere de aproximativ 35 la sută, de la 57.630.000 lei în 2021 la 88.313.000 în acest an pentru perioada de referință.

La această creștere a contribuit și diversificarea metodelor de plată respectiv la ghișeele Direcției Taxe și Impozite de la Primăria Piatra-Neamț și Forum Center, la oficiile poștale sau on-line pe site-urile ului www.primariapn.ro , a site-ului www.ghiseul.ro.

„Anul acesta avem o situație financiară care ne permite să fim optimiști. Le mulțumesc pietrenilor pentru conștiinciozitatea de care au dat dovadă în achitarea datoriilor la bugetul local și îi asigur că banii de care dispunem vor fi folosiți pentru cele mai utile proiecte de investiți.” a declarat primarul Andrei Carabelea.

Reamintim faptul că pietrenii mai au la dispoziție 4 zile pentru a beneficia de bonificație la achitarea taxelor și impozitelor locale, respectiv până la data de 31 martie inclusiv. Opțiunile de plată sunt următoarele:

 1. În numerar sau cu cardul bancar la ghișeele Direcției Taxe și Impozite situate în incinta Mall Forum Center, etaj 3, respectiv Str. Ștefan cel Mare nr. 6 – 8, în sediul Primăriei Municipiului Piatra-Neamț, Biroul de Relații cu Publicul (camera 20)
 2. Prin virament în conturile deschise la Trezoreria municipiului Piatra- Neamț
 3. On-line accesând site-ul www.primariapn.ro sau prin intermediul Sistemului Național de Plată Electronică, accesând site-ul www.ghiseul.ro.
 4. La cele 4 oficii poștale din oraș: Piatra Neamț 1 – Bd. Decebal, FN;

Piatra Neamț 1 – Ghișeu 1 – str. Mărăței, nr. 61;

Piatra Neamț 3 – str. Piața Gării, nr. 3;

Piatra Neamț 4 – str. 1 Decembrie 1918, bl. A14.

Cei care achită integral impozitul/taxa pe clădiri/ teren și impozitul pe mijloace de transport până la 31 martie 2022, on-line prin intermediul site-ului www.primariapn.ro , a site-ului www.ghiseul.ro,  sau la oficiile poștale beneficiază de bonificație de 10 la sută. Pentru plata în numerar sau POS la ghișeele instituției sau prin virament bancar bonificația este de 8%”, se arata in comunicatul Primariei Piatra Neamt.

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

 1. Mesajul primăriei ar trebui să sune asa:
  Vedeți ca puteți? Dosarelul pentru parcare conține și dovada plății impozitului.
  Nu știm dacă toți veți avea două dungi de vopsea între care să vă lăsați mașina, dar noi ne-am văzut visul împlinit.
  Va urma.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.