Doi importanti producatori din Republica Moldova vin sa investeasca la Piatra- Neamt, in urma discutiilor purtate cu Catalin Misaila, fost viceprimar, actual consilier local ALDE Piatra- Neamt.

Dupa cum anuntam in articolul FOSTUL VICEPRIMAR MISĂILĂ ADUCE INVESTITORI: ”NE-AM SĂTURAT DE COMERȚ, MAI TREBUIE ȘI PRODUCȚIE”, Catalin Misaila s-a deplasat la Chisinau unde a avut discutii si a vizitat fabricile a doi producatori cu capital 100% moldovenesc, unul de confectii si altul de mobila si sticlarie.

Este vorba despre Vasconi si Glassdebourg.

Vasconi este unul dintre cei mai importanti producatori de pe piata de textile din Republica Moldova, cu peste 20 de ani de existenta, devenind deja un brand renumit, cu o fabrica la Chisinau, 27 de magazine in toata tara si peste 150 de angajati. Fabrica produce si pentru tari din UE, iar la un moment dat a colaborat cu marci de echipamente sportive de prestigiu.

Foarte interesanta viziunea companiei Vasconi, descrisa in cateva cuvinte pe etichetele tuturor produselor (foto)

Glassdebourg produce obiecte din sticla (de la usi pana la cabine de dus si elemente din sticla pentru mobilier), mobila si sisteme inteligente de iluminat.

In urma discutiilor, cei doi producatori au anuntat ca in perioada imediat urmatoare vor veni la Piatra- Neamt pentru a pune la punct toate detaliile inceperii activitatii: infiintare firma, gasirea de spatii pentru productie, recrutare de forta de munca, etc.

Ambii producatori vor avea nevoie pentru inceput de cel putin 50 de angajati, urmand ca dupa ce totul va fi pus la punct, sa se faca noi angajari.

Prima intalnire cu reprezentantii acestor firme am avut-o in perioada in care eram viceprimar. Sunt oameni seriosi si de incredere, asa ca am tinut legatura cu ei si pana la urma am reusit sa-i conving sa vina la Piatra- Neamt. Ei aveau intentia sa investeasca in Romania, insa nu la noi in oras, dar asa cum spuneam in conferinta de presa de vineri, ne-am cam saturat de comert. Cred ca este destul comert in Piatra- Neamt, asa ca trebuie sa mai si producem ceva”, a declarat Catalin Misaila dupa vizita in Republica Moldova.

Misaila este in tratative si cu un producator de conserve tot din Republica Moldova, pe care spera sa-l convinga sa deschida o fabrica si la Piatra- Neamt, insa pentru asta va trebui sa mearga din nou la Chisinau.

Din informatiile noastre, cei doi producatori amintiti au identificat deja patru posibile locuri in Piatra- Neamt, din care vor alege doua in care vor amenaja spatiile de productie.

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

3 COMENTARII

  1. Felicitări dl.Misăilă ! Inițative concrete foarte benefice pentru Piatra Neamț ! Daca fiecare consilier și-ar propune și ar reuși să aducă în oraș măcar unul sau doi nvestitori care să ofere 50 locuri de muncă per afacere la niște salarii decente ar avea de câștigat și locuitorii și bugetul orașului . Pentru astfel de reușite merită reținut sau amintit numele unuia dintre dintre aleșii noștri chiar dacă au avut un singur mandat. De luat exemplu și de către alți reprezentanți aleși ai orașului nostru ! Faptele, acțiunile concrete rămân. Nu vorbele….sau pliantele electorale ! Măcar încercați !

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.