In conferinta de presa de la ALDE Neamt de astazi, Guvernul Ciolos a fost taxat din nou in termeni duri.

Ioan Asaftei, copresedinte ALDE Neamt si vicepresedinte al Consiliului Judetean Neamt, a calificat Guvernul Ciolos ca fiind ”varza de Bruxelles”, cu aluzie la faptul ca se vorbeste de acest executiv ca fiind unul impus de la Bruxelles. Totodata, el a afirmat ca Guvernul Ciolos face o politica nechibzuita si antiromaneasca, punctand ultimele scandaluri pe care le-au generat oameni din guvern, mai ales pe cel cu cresterile de taxe si impozite pe salarii, masura care se voia a fi luata pe sest: ”Acest guvern ne duce inapoi in 2010, pe vremea cand PDL taia pensii si salarii. Este exact aceeasi atmosfera si pare ca scenariul se repeta. Poate nu mai susprinde pe nimeni faptul ca PNL sprijina acest guvern, ba chiar il adora, pentru ca in PNL este predominanta mentalitatea de PDL-isti. Prin  ultimele actiuni, acest guvern demonstreaza ca face o politica nechibzuita si antiromaneasca. Ei au anihilat efectiv masurile bune ale Guvernului Ponta, din momentul in care prin intermediul presedintelui Iohanis, a fost instalat acest guvern impus de la Bruxelles. De fapt, este guvernul varza de Bruxelles”.

Si deputatul Catalin Dragusanu, copresedinte ALDE Neaamt, a tinut sa critice politicile Guvernului Ciolos: ”Guvernul Ponta, din care si ALDE a facut parte, a luat masuri care au dus la crestere economica reala. Printre altele, s-au refacut pensiile si salariile taiate de Guvernul Boc, s-a scazut TVA si CAS, etc. Acum, prin  intentia actualului guvern de a modifica codul fiscal, s-a reduce veniturile romanilor. Un salariu minim pe economie ar scadea cu peste 140 de lei. Nu este posibil asa ceva. Nu se poate ca un  guvern sa ia asemena masuri fara sa consulte Parlamentul

Catalin Dragusanu a mai amintit si de un proiect de ordonanta de guvern, prin care se doreste ca evaziunea fiscala de pana in 20.000 de euro sa nu mai fie considerata infractiune, fapt care ar narui toate eforturile din ultimii ani de a reduce economia subterana, pentru ca o asemenea masura nu ar face decat sa incurajeze evaziunea fiscala, intr-o zona in care este greu de controlat.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.