Presedintele Klaus Iohannis a avut parte de o primire traditional moldovoneasca saptamana trecuta la Iasi, din partea delegatiei liberalilor din Neamt, condusa de deputatul Mugur Cozmanciuc. Acestia l-au asteptat pe Iohannis cu paine si sare.

Președintele PNL Neamț Mugur Cozmanciuc s-a declarat foarte încrezător că la Neamț președintele Klaus Iohannis va câștiga alegerile prezidențiale. ”Președintele României Klaus Iohannis ne-a demonstrat, din nou, că știe problemele pe care le are regiunea Moldovei și s-a preocupat în  mod constant pentru rezolvarea acestora. Da, președintele Klaus Iohannis susține construirea autostrăzii Moldovei, a spitalului regional și va face și pe viitor tot ce permite mandatul pentru ca aceste obiective, dar și altele, să fie duse la îndeplinire. Mă bucur că am putut să fiu alături de colegii liberali din Neamț la întâlnirea de la Iași. Alături de liberalii din Neamț, de liberalii din zona Moldovei vom lupta împreună cu Klaus Iohannis pentru o Românie Normală, pentru o Moldovă prosperă și liberă de ”jugul” pus, în ultimii ani, de cei de la PSD”, a declarat președintele PNL Neamț Mugur Cozmanciuc!

Din echipa PNL Neamț au mai facut parte parlamentarii Laurențiu Leoreanu, Eugen Țapu Nazare, primarul municipiului Piatra Neamț Dragoș Chitic și alți edili din județ, consilieri locali, județeni, prim vicepreședinții PNL Neamț George Lazăr, Mihai Stoica și zeci de simpatizanți PNL.

Presedintele Iohannis a mai avut parte de o supriza, tot din partea unui nemtean. El a fost aşteptat şi de seniorul nemțean Vasile Pintilie, din comuna Răucești din judeţul Neamţ, care i-a înmânat un toiag: „Dacă altfel nu se poate, cu el să faceţi o regulă, o Românie normală. După atâtea tulburări şi atâta nelinişte, dacă nu puteţi cu vorba bună şi cu înţelegere, faceţi dreptate cu această unealtă. Dumnezeu să vă ajute!”, a afirmat bătrânul, care i-a oferit preşedintelui şi un coş cu produse aduse din propria grădină. Tot din partea județului Neamț, președintele Klaus Iohannis a primit, de la Imbrea Elena, o icoană cu Ioan Iacob cel Nou (Hozevitul), ocrotitorul Neamțului.

Președintele a punctat faptul că schimbarea României poate veni doar având la cârmă un guvern liberal. „PSD este principalul motiv al rămânerii în urmă a României! Fără PSD, România ar fi fost mult, mult mai departe. Fără PSD, România ar fi fost în rând, cum se spune, cu celelalte națiuni europene. Acest decalaj, dragii mei, trebuie depășit. Acest decalaj trebuie depășit cu un guvern responsabil, cu un guvern liberal!”, a declarat șeful statului.

La capitolul nerealizărilor PSD, Iohannis s-a referit și la amânarea examenului de rezidențiat. „Păi, nu ți-ar fi rușine, PSD?”, a acuzat șeful statului anunțând că  „nici nu este nevoie de un ministru al educației PSD, fiindcă vom avea de săptămâna viitoare un alt guvern”, a punctat Klaus Iohannis.

Șeful statului a pledat pentru debarcarea Guvernului PSD. „Eu îmi doresc foarte mult, și o spun public, pentru ca tot românul să înțeleagă – eu îmi doresc foarte mult ca această moțiune de cenzură să treacă și acest guvern eșuat să pice!”, a declarat Klaus Iohannis.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.