Refuzul presedintelui Iohannis de a participa la o dezbatere fata in fata cu Viorica Dancila inainte de al doilea tur al elgerilor prezidentiale, naste vii controverse, si luari de pozitie din cele mai acide de o parte si de alta a celor doua tabere politice (PSD-PNL).

Fosta consiliera a premierului Viorica Dancila, nemteanca Oana Bulai, a reactionat destul de dur vizavi de acesta situatie, acuzandu-l pe Klaus Iohannis de dispret fata de femei prin atitudinea adoptata, aceea de a refuza o dezbatere, asa cum se practica intr-o democratie veritabila.

Prin urmare, Oana Bulai indeamna pe femei sa alunge misoginismul de la Cotroceni in cel de al doilea tur de scrutin, adica sa voteze contra actualului presedinte al Romaniei. In sprijinul afirmatiilor sale, Oana Bulai remarca faptul ca pana acum, din toata propaganda pro Iohannis, lipseste „omul” Iohannis și relația lui cu mama, mătușile, colegele de liceu sau facultate, profesoarele etc. ”Refuzul de a intra într-o dezbatere cu Viorica Dăncilă, prima femeie premier din istoria României, ar putea ascunde, de fapt, disprețul lui Klaus Iohannis față de femei!

Într-o Uniune Europeană în care egalitatea de șanse și nediscriminarea sunt promovate la toate nivelurile, actualul președinte a jignit-o în repetate rânduri pe Viorica Dăncilă, arătând nu doar lipsa de educație, ci și de fair-play politic și de înțelegere a înaltei demnități pe care o ocupă în statul român!

Pun aici câteva întrebări care cred că sunt pe buzele tuturor oamenilor de bun-simț și care probabil se jenează să le pună:

– De ce nu sunt promovate mai multe femei în Guvernul Orban? Guvernarea PSD a avut ministere extrem de importante conduse de femei – Interne, Muncă, Sănătate, Tineret și Sport, Fonduri Europene, Educație sau Mediu. Să nu uităm că și pe lista de candidați la europarlamentare partidul lui Klaus Iohannis a avut o singură femeie în primele zece nume, și aceea pe locul cinci…

– De ce însăși soția președintelui a preferat să locuiască timp de 5 ani în alt oraș, la aproape 300 de kilometri distanță? Din modestie? De teamă că își pierde catedra, în condițiile în care el și-a blocat postul aproape două decenii?

– De ce din tot pachetul de propagandă lipsește „omul” Iohannis și relația lui cu mama, mătușile, colegele de liceu sau facultate, profesoarele etc?

Din toate aceste motive…concluzia ar putea fi că acest personaj urăște femeile. Și, dacă este așa, nu merită să ne reprezinte! Sper ca femeile din România să fie solidare și de această dată și să alunge misoginismul de la Cotroceni!”, spune Oana Bulai pe pagina ei de facebook, intr-o postare insotita de hastagurile #iohannislasibiu #vioricadăncilăpreședinte
#româniimeritădezbatere

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.