Ion Asaftei, liderul ALDE Neamt, compara ALDE si pe candidatul Ciprian Enache la primaria Piatra Neamt, cu ”buturuga mică” din binecunoscutul proberb românesc, care va rasturna carul mare, adica PNL

Ion Asaftei: Urmăresc această campanie electorală, nu doar de la începutul ei oficial, mai mult decât oricând în trecut, și din perspectiva dublată de preocuparea alegătorului, indiferent care i-ar fi opțiunile politice. Alegerile locale n-au fost niciodată marcate în așa măsură de componenta politică națională, de situația generală dezastruoasă din țară.

Confuziile și nepotrivirile consistente între programele naționale și cele locale, ale aceluiași partid, devin parțial explicabile în context. Nenorocirea este că, pe fond, sunt exacerbate de uriașa operațiune de manipulare a românilor pusă în operă de Iohannis și guvernul său marionetă condus în acte de Orban, cu sprijinul neprecupețit al „armatei civile” impresionante din mass-media îndestulate financiar într-un mod sfidător, după cum se știe. Dacă adăugăm ingerința vizibilă a pârâtelor instituții de forță în alterarea jocului politic, se dezoltă un tablou cu adevărat înfricoșător, o capcană întinsă cu cinism românilor și, în egală măsură, partidelor, altele decât cele captive pe orbita lui Iohannis.

Din fericire, ALDE, grație în principal dlui președinte Călin Popescu Tăriceanu, reușește să conserve două trăsături fundamentale: coerența și sinceritatea. Sunt lesne de recunoscut și îl individualizează cum nu se poate mai bine pe dl Ciprian Enache, candidatul nostru pentru funcția de primar al municipiului Piatra Neamț. Aici găsesc explicații pentru modul în care este tratat de sus, ignorat sau atacat.

Una dintre acuzațiile perfide aduse cu insistență se referă la trecutul său politic, din prima parte a tinereții, când a activat în PDL. Cine este puțin atent și nu se lasă dus de valul manipulării va descoperi că acuzațiile se întorc în favoarea lui.

Dl Enache nu și-a schimbat deloc convingerile politice liberale sănătoase pentru care a fost apreciat și promovat în viața publică. De o vreme încoace a regăsit aceste convingeri în ALDE. Ca un adevărat liberal, s-a concentrat și a reușit în sectorul privat de afaceri, ceea ce îi asigură un atu formidabil de credibilitate față de contracandidații recomandați de navigația îndârjită printre sinecuri bugetare.

Dacă la București, fiind vorba de alte resurse, dl Popescu Tăriceanu propune o evoluție de la Micul Paris la Marele București, dl Ciprian Enache înțelege să înceapă cu începutul într-un oraș aproape prăbușit. Piatra Neamț trebuie să își regăsească întâi strălucirea de odinioară. Treaba asta se face numai cu oameni. De aceea oamenii sunt primul loc în proiectul său politico-administrativ. De aceea îmi doresc și ne dorim ca oamenii să resimtă ca o revanșă pozitivă (și) tratamentul de buturugă mică aplicat candidatului nostru, iar calea spre un vot în favoarea sa să fie naturală.

Condiția de buturgă mică, dacă vreți de ciot de care să se împiedice cine își doresc toți românii asupriți în țara lor, se poate extinde la scară națională asupra ALDE, dar și la nivelul județului Neamț.

Suntem parte a unei alianțe – nu e nicio coincidență! – coerente și sincere. Prin asocierea cu PSD și PPU-SL garantăm modernizarea județului. Pe lângă victoria dlui Ionel Arsene, oamenii din Neamț au nevoie de o majoritate lucidă și profesionistă asigurată direct în consiliul județean, prin vot în favoarea alianței, astfel încât să excludem tranzacțiile pregătite de banda politică toxică din jurul PNL.

Dacă va fi ca PNL, cu carul său mare, să fie răsturnat prin contribuția liberală a ALDE, cu atât mai bine pentru toți.

I.C.

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.