Ion Asaftei, liderul ALDE Neamt si vicepresedintele CJ Neamt, a avut prima interventie publica pe subiectul Cheile Bicazului, ieri (1 iulie), la o emisiune a postului local de radio din Piatra- Neamt, Jurnal FM.

Asaftei a precizat ca instanta de la Prahova ”a judecat pe mere si a dat decizia pe pere”, subliniind astfel, ca judecatorii s-au pronuntat pe lucruri care nu erau reclamate. Acesta a remarcat si faptul cel putin ciudat in opinia lui, ca aceasta decizie a venit intr-un moment nu tocmai potrivit in ceea ce priveste starea de spirit a populatiei, deja inflamata dupa incidentele de la Valea Uzului, unde extremisti maghiari au profanat mormintele eroilor romani.

Prin urmare, Ion Asaftei recomanda populatiei de origine maghiara sa se delimiteze de extremisti si sa convietuiasca cu populatia majoritara (românii) in conditii de pace si prietenie, ca si pana acum.

Asaftei a abordat si situatia din coalitia PSD- ALDE de la nivel national si judetean, precizand ca realizarile actualei guvernari nu ar fi fost posibile fara ALDE si ca in continuare, ALDE merge pe ideea sustinerii lui Calin Popescu Tariceanu, drept candidat comun al celor doua partide la alegerile prezidentiale de la sfarsitul anului 2019.

Mai jos, declaratiile complete ale lui Ion Asaftei, la postul de radio Jurnal FM

Ionut CORFU (sursa foto: Jurnal FM)

DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

  1. prostii acestia ( politruci si politisti ) care mimeaza patriotismul fac un circ ieftin . din nefericire , in prostia si nesimtirea lor , nu inteleg cam ce rau fac . ei sunt cei care dau apa la moara iredentismului maghiar .
    patrihotii acestia , in costume populare , adica “folcloristi” , ar cam trebui sa dea cu subsemnatul pentru muntii plesuvi din zona . probabil , din patriotism , anticipand decizia instantei , lichelele din neamt au defrisat padurile astfel incat sa nu ramana nimic cotropitorilor de maghiari . doar asa se explica zelul unor derbedei din zona .

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.