Ion Asaftei, președintele interimar al CJ Neamț, pus în funcție și susținut de PSD Neamț, nu poate da prea multe detalii despre stadiul contractului de finanțare pentru proiectul noului spital județean, sau cel puțin se ferește să o facă. Asaftei s-a rezumat la a spune că speră, sau că la București se lucrează la asta, adică la contractul de finanțare, pe care alte județe l-au semnat de luni de zile.

Spitalul ar trebui finalizat până în luna iulie 2026, însă până la această oră, nu s-a semnat nici măcar contractul de finanțare prin PNRR. După acest pas, ar trebui găsiți bani pentru cofinanțare (peste 80 de milioane de euro- contribuția beneficiarului, în speță, CJ Neamț), apoi trebuie făcut studiul de fezabilitate, proiectul tehnic, procedura de atribuire a lucrării, ultima fază, fiind execuția. ”La București se lucrează într-o asemenea direcție, din câte știu, la Ministerul Sănătății, și… sper. Așteptăm. Nu mai dau termene, că am dat cândva pe baza a ceea ce mi s-a spus, și am fost făcut… adică în momentul în care trebuia să semnăm 3 județe… Am mințit involuntar, nu știu cum să vă spun. Adică ceva de… nu se poate așa ceva. Adică, dom-le, când se transmite o anumită informație la un anumit nivel, aia trebuie urmărită, dacă nu.. nu ne iei în seamă pe noi, județul Neamț, transmite: vezi că ai o problemă. Încheiem deocamdată, știu eu, semnează doar Bacăul și Vasluiul. Tu încă mai ai de așteptat. Și știam ce să transmit presei. Adică… în sfârșit, nu mai intrăm în detalii de genul ăsta”, a spus interimarul Asaftei, la emisiunea Cafeaua de dimineață, de la Mesagerul de Neamț.

În vreme ce Asaftei nu știe detalii, senatorul PSD de Neamț, Răzvan Cuc, a declarat ieri că spitalul sigur va fi construit. Detalii AICI

Vezi și

Ion Asaftei, despre dezastrul de la spitalul județean: ”Așteptăm, așteptăm și așteptăm”

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.