Actualizare- 17 octombrie: Vezi AICI! Asaftei revine: ”Am condamnat mârșăvia politică a celor care au inițiat un protest”

Știrea inițială: Ion Asaftei, președintele interimar al CJ Neamț, pus și susținut/tolerat în funcție de PSD Neamț, s-a dezlănțuit ieri într-o emisiune online, împotriva protestelor de la Tg. Neamț, iscate pe fondul lipsei apei în oraș, de luni de zile. Asaftei recunoaște că problema este foarte gravă, însă consideră că protestele sunt manipulate politic, prin urmare, le cataloghează drept o mare mârșăvie. ”E o problemă foarte gravă, problema apei. Vedeți dumneavoastră, la o anumită învechire a acestor conducte (…) sunt șvaițer, sunt vechi de 50- 60 de ani. La această chestiune se adaugă și o secetă cumplită (…) E grav ce se întâmplă. Nu este apă. Oamenii nu au apă. Și nu tre`să mai detaliem. Dar, în momentul în care pe suferința oamenilor, încerci o răzmeriță politică, mi se pare o foarte mare mârșăvie, indiferent în numele cui vii și de la cine vine. Cum să faci așa ceva? Noroc că oamenii din Târgu Neamț sunt oameni inteligenți și n-au ieșit în masă. Păi ce să ceară? Să săpăm în pământ? Să facem nu știu ce? Ce să facă primarul de la Târgu Neamț? Nu vrea… are cumva primarul apă și nu vrea să dea?”, a declarat Asaftei în emisiunea Cafeaua de dimineață- Mesagerul de Neamț, realizată de Valentin Bălănescu.

Asaftei face referire și la reportajul tvmneamt, realizat la protestul din fața primăriei, de pe 5 octombrie. El transmite ”să le fie rușine!”, fără se reiasă destul de clar dacă mesajul este pentru oamenii nemulțumiți sau pentru presa care le stă în gât ciocoilor de la CJ Neamț. ”Am văzut că s-a filmat și acolo la nivel de parter, uite, are primăria apă! Pă ce sugerezi când spui asta? Are primăria apă. Vezi mă, cum trăiesc ăștia? Ăștia au apă și noi nu avem. Nu se poate așa ceva. Să le fie rușine!”, a mai spus Asaftei.

Vinerea trecută, la Târgu Neamț a avut loc un al treilea protest, în fața sediului Apaserv, la care au participat aproximativ 60 de oameni.

Emisiunea de la Mesagerul, integral, mai jos. Referirea la protestele de la Târgu Neamț, de la minutul 54:40:

Vezi și

Asaftei, sugestie pentru Pro TV: ”Putea să spună, România, te urăsc!”

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.