Ion Asaftei, presedintele ALDE Neamt si vicepresedintele CJ Neamt, a declarat astazi intr-o conferinta de presa ca investitiile din judetul Neamt incepute in ultimii 3 ani, nu trebuie politizate. Asaftei se refera la zvonurile aparute in ultimele zile, conforma carora, reabilitarea drumului Bicaz- Poiana Largului va fi blocata. Ministrul Transporturilor din Guvernul Orban a declarat in urma cu o saptamana ca lucrarea respectiva ar fi fost atribuita in mod ilegal catre o firma de constructii agreata de Ionel Arsene. Ulterior, s-a vehiculat ca vor fi blocati banii pentru continuarea lucrarilor.

In acest context, Ion Asaftei spune ca investitia trebuie lasata sa se desfasoare si sa nu fie subiectul unor razbunari politice, iar daca exista ilegalitati, acestea sa fie investigate de institutiile cu atributii in acest sens, fara sa fie nevoie sa se renunte la lucrari. ”Investiile facute pana acum in judetul Neamt nu trebuie politizate. Toate investitiile de pana la aceasta ora au fost aprobate in cadrul coalitiei ALDE-PSD, fie la nivel central, fie la nivel judetean. Le-am aprobat pentru ca s-a simtit nevoia, s-a simtit necesitatea ca acest judet sa se dezvolte, sa se modernizeze. A bloca investiile care sunt in desfasurare, pornind de la considerente politice, este din punctul meu de vedere, o crima. Pentru ca noi nu vom putea fi de acord cu acest mod barbar de a face politica, cand vine vorba despre investitii in judetul Neamt. Eu plec de la ideea si de la considerentul ca daca exista nereguli sau probleme legate de atribuirea unor lucrari unora sau altora, sau poate alte neajunsuri, sunt organe abilitate care sa se ocupe de asa ceva. 

Ministrii insa, trebuie sa faca administratie si nu declaratii politice. Eu sunt sigur ca la nivel de judet, reprezentantii PNL vor avea o abordare pozitiva asupra investitiilor de pana acum, pentru ca inainte de a fi politicieni, suntem romani, suntem cetateni ai acestui judet si este foarte important ca la incheierea mandatului sa stim ce lasam in urma pentru oamenii care ne-au trimis intr-un for sau altul de decizie. De aceea eu cred ca dincolo de aspectele acestea de a ne arunca mingea de ici colo privind aceste investitii, repet, ele nu trebuiesc politizate si cred eu ca o abordare cu seriozitate va conduce pana la urma sa ne asezam la masa tratativelor si aceste investitii sa continue, sa nu fie blocate”, a declarat Ion Asaftei.

Liderul ALDE Neamt a mai precizat ca la nivel national exista un protocol ALDE-PNL, insa partidul lui Tariceanu va face ”o opozitie loiala intereselor cetatenilor”, adica nu se va opune masurilor bune pe care le va lua actualul Guvern PNL, ba chiar le va sprijini, dar le va taxa pe cele care vor fi luate impotriva intereselor cetatenilor.

Tot astazi, liderul PNL Neamt, Mugur Cozmanciuc a dat asigurari intr-o conferinta de presa ca absolut toate investiile din judetul Neamt vor fi duse la bun sfarsit de Guvernul PNL.

Declaratiile complete ale lui Ion Asaftei, in inregistrarea transmisiunii directe realizate de tvmneamt.ro:

Conferință de presă- ALDE Neamț

Publicată de TVMneamţ.ro pe Vineri, 13 decembrie 2019

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.