Ionel Arsene anunta ca spitalul judetean aflat in subordinea CJ Neamt, se redeschide incepand de astazi, 16 iunie. Ieri, DSP a dat aviz favorabil pentru redeschiderea spitalului, urmand ca data exacta pentru reluarea activitatii cu pacienti nonCovid, sa fie decisa de conducerea spitalului si/sau de CJ Neamt. Arsene anunta ca pacientii cu alte boli decat Covid pot fi tratati in spital incepand chiar de astazi. Presedintele CJ Neamt nu ezita sa le bata obrazul guvernantilor PNL, despre care spune ca au ignorat adresele CJ Neamt prin care s-a cerut deschiderea celei mai mari unitati sanitare din judet. ”Nemțenii vor avea de mâine (n.red. astazi), 16 iunie, posibilitatea de a se trata în Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț.
După mai bine de un an de când a fost declarat spital suport COVID, cu o mică întrerupere, cel mai mare spital din județ revine la destinația inițială. Deși am trimis în mai multe rânduri adrese la ministerul de resort, cerând ca în spitalul din Piatra Neamț să poată fi tratați și pacienții cronici și urgențele medicale, guvernanții s-au trezit abia în al 12-lea ceas.
Totodata, Arsene transmite multumiri cadrelor medicale pentru eforturile depuse pe timpul pandemiei. ”Mă bucur că a scăzut semnificativ numărul de pacienți infectați cu SARS CoV-2 și putem să revenim la normalitate din punct de vedere al asigurării accesului la diagnostic și tratament pentru toți cetățenii care au nevoie de servicii medicale și spitalizare.
Le mulțumesc cadrelor medicale pentru tot efortul pe care l-au depus de la înregistrarea pandemiei, pentru sacrificiul pe care l-au făcut, luptând din linia întâi pentru salvarea de vieți omenești.
De asemenea, le mulțumesc și cadrelor medicale din Spitalul Municipal Roman, cărora nu le-a fost deloc simplu în tot acest timp, când au lucrat sub presiune, contracronometru zi și noapte! Sper ca de acum să se instaleze normalitatea și să nu mai trecem prin experiențe atât de triste!
Pana acum, conducerea Spitalului Judetean Neamt nu a transmis informatii oficiale despre redeschiderea spitalului, despre conditiile in care se va relua activitatea.
Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.