Nu mai este o noutate pentru nimeni ca starea drumurilor din zona Bicaz este execrabila. In orice directie s-ar merge din orasul Bicaz, drumurile sunt sub orice critica. Colac peste pupaza, in loc sa se intervina pentru reabilitare s-au pus indicatoare de restrictie de tonaj, fapt care impiedica transporturile producatorilor din zona Bicaz si Tasca, soferii de camioane neavand alternativa decat sa circule pe restrictii, primin astfel amenzi.

Problema a fost adusa in discutie de reprezentantii fabricii de ciment HeidelbergCement din Tasca, intr-o intalnire cu Ionel Arsene- presedintele Consiliului Judetean Neamt, pe care tot ei au cerut-o, se arata intr-un comunicat de presa:

  ”Sustinerea intreprinzatorilor locali reprezinta o prioritate pentru mandatul de presedinte al Consiliului Judetean Neamt. Pentru a putea dezvolta judetul din punct de vedere economic, avem nevoie ca firmele si fabricile nemtene sa stie ca au in Consiliul Judetean un partener.

Una dintre problemele care mi s-au adus la cunostinta a fost cea referitoare la fabrica de ciment HeidelbergCement din Tasca. Acestia se gasesc in situatia anormala pentru un judet care vrea sa fie competitiv la nivel national, de a nu-si putea transporta produsele pe drumurile care traverseaza localitatile nemtene. In primul rand, drumul pe care ar putea sa isi transporte produsele este imposibil de traversat. Fabrica a apelat in ultimii ani la varianta de a merge prin Piatra Neamt pentru a putea sa isi duca produsele catre clienti. Insa, pe anumite sectiuni, din cauza restrictiilor de tonaj, reprezentantii fabricii isi iau amenzi in mod constant. Desi legea prevede ca ar fi trebuit ca pana in acest moment sa existe o ruta ocolitoare, lucrurile au trenat, iar nimeni nu a rezolvat problema cu care se confrunta fabrica. Sunt deja mai bine de 10 ani de cand aceasta situatie exista.

Ieri am avut o prima discutie cu reprezentantii fabricii HeidelbergCement privind faptul ca nu-si pot transporta produsele. Mi se pare anormal ca pana acum sa nu fi mai exista un alt presedinte al Consiliului Judetean care sa ii primeasca si sa discute cu ei despre aceste probleme. Reprezentantii fabricii au venit la discutie si cu o serie de propuneri pentru ca problema sa fie rezolvata.

In calitate de presedinte al Consiliului Judetean, am luat legatura cu reprezentantii Directiei Regionale De Drumuri Si Poduri Iasi, carora le-am solicitat sa se deplaseze in teren pentru a vedea realitatea de la fata locului, in asa fel incat sa stie cu ce se confrunta. In acelasi timp, i-am solicitat directorului DRDP Iasi Ovidiu Mugurel Laicu sa analizeze daca solutia propusa de reprezentantii fabricii e una viabila, iar in cazul in care aceasta nu este, sa incerce sa identifice impreuna alta.

Sper ca o problema ce dureaza de peste 10 ani sa fie rezolvata cat mai repede.

Acest caz nu este singular, deoarece mai sunt si alti agenti economici din zona in care desfasoara activitati de productie ce se confrunta cu aceeasi problema. Sunt, spre exemplu, fabricile de cherestea, de apa minerala, care transporta zeci de tone si care se lovesc de aceleasi restrictii. Solutionarea acestei probleme nu vine doar in sprijinul fabricii de ciment, ci si a celorlalti intreprinzatori in zona.

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.