Ionel Arsene, presedintele CJ Neamt a respins acuzele aduse de PNL, ca banii impartiti luni, catre primariile din judet, s-au dat pe criterii politice.

El a explicat ca totul s-a facut conform legii si a prezentat documente in acest sens.

PNL-istii emit comunicate de presa prin care se fac de ras in fata cetatenilor judetului Neamt, spunand ca nu sunt multumiti de cum s-au distribuit banii pentru echilibrarea bugetelor. Vreau sa le spun ca repartizarea se face conform legii 339/2015, dupa formula pusa la dispozitie de catre Ministerul Finantelor Publice: 27% pentru bugetul judetului, 73% pentru echilibrarea bugetelor primariilor.

Arsene a aratat ca 20% din suma pentru echilibrarea bugetelor se aloca prin hotarare de CJ, pentru achitare arierate, sustinerea proiectelor, infrastructura, cofinantare proiecte, etc. Bugetul judetului reprezinta 9 lei pe cap de locuitor, iar la Roman s-au aprobat 1.919.000 lei, adica 27 de lei pe cap de locuitor, deci mult peste media pe judet.

Totodata, a demonstrat cu documente, cum se alocau banii de la judet, in perioada 2009- 2012, cand la conducerea CJ se afla Vasile Pruteanu (PDL):

2009- Piatra- Neamt: 10.839.000 lei, Roman: 5.579.000 lei

2010- Piatra- Neamt: 6.152.000 lei, Roman: 2.152.000 lei

2011- Piatra- Neamt: 9.300.000 lei, Roman: 2.800.000 lei

2012- Piatra- Neamt: 12.000.000 lei

In timp ce aceste doua orase luau sume colosale, restul primariilor primeau sume pe care Arsene le-a calificat drept jenante.

Asta faceau PDL-istii cand erau tartorii judetului. Dadeau banii la oraele controlate de ei si la restul dadeau cate 2, 3 lei, sume pe care nu le mai enumar, pentru ca sunt jenante. Normal ca acum arunca cu acuze, pentru ca li s-a luat judetul din mana. Cand se cred trimisii Domnului pe Pamant, unii oameni isi pierd mintile. Va arat cererea de la fonduri de la Roman, trimisa de deputatul redistribuit, adica din resturi, din ce a mai ramas de pe la altii (n.n. Laurentiu Leoreanu), care si-a dat seama ca am dreptate cand spun ca i-am dat bani pentru aparatul de radiologie de la spitalul din Roman si acum nu l-a mai trecut in cerere.Dupa ce primea fonduri enorme, normal ca acum este nemultumit si spune ca nu a primit destul

Arsene a tinut sa le atraga atentia liberalilor sa lase ”can can-urile” si sa vina la munca, sa vina cu proiecte, pentru ca de asta sunt alesi cu totii, sa munceasca pentru populatie. El a a completat anuntand ca daca va fi nevoie, va convoca si cinci sedinte de CJ pe saptamana, pentru ca a trecut campania electorala si trebuie ca politicienii sa demonstreze ca pamenii nu i-au ales degeaba, ci sa aiba activitate in folosul lor.

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.