Persoanele aflate in arest preventiv, asa cum este acum si Ionel Arsene, presedintele CJ Neamt, au anumite drepturi prevazute de lege. Tot legea prevede situatii speciale in care arestatii preventiv pot formula cereri speciale, cum ar fi anumite investigatii medicale, suplimentarea numarului de convorbiri telefonice sau aprobare pentru a fi vizitate de alte persoane decat membrii de familie sau avocatul, etc.
Toate aceste cereri speciale trebuie aprobate de seful centrului de detinere, in cazul lui Arsene, de catre cms. sef Paul Tablan, seful IPJ Neamt. Acesta a declarat in conferinta de presa de ieri de la sediul IPJ ca Ionel Arsene nu a formulat pana acum cereri speciale.
Totodata, Tablan a declarat ca arestul IPJ Neamt corespunde normelor europene in vigoare in ceea ce priveste conditiile de detentie. Capacitatea arestului este de aproximativ 30 de persoane, insa media zilnica de persoane aflate in detentie este de 23. Spatiul pentru plimbare in aer liber are 5/7 metri. O singura exceptie ar fi in ceea ce priveste conditiile de cazare ale detinutilor. Ferestrele de la celule sunt prea mici si nu intra destula lumina naturala asa cum prevad normele in domeniu, insa acest lucru nu se poate remedia pentru ca lucrarile de largire a ferestrelor ar afecta structura de rezistenta a cladirii IPJ Neamt, arestul aflandu-se la subsol, a spus Paul Tablan.
Ionel Arsene a fost arestat preventiv pentru 30 de zile pe 29 ianuarie, fiind incarcerat in arestul IPJ Neamt.
Ionut CORFU
Pai,daca e bine,sanatate si,……”La multi ani cu executare” !