”Rușine PNL!”, este mesajul lui Ionel Arsene pentru liberali, pe care-i considera vinovati pentru ca nici la aceasta ora, aparatul pentru recoltarea plasmei (procedeu medical prin care se pot vindeca pacientii cu coronavirus), donat un antreprenor nemtean, nu a fost pus in functiune. ”A trecut aproape o lună de când am primit răspuns de la Florin Hozoc că județul nostru va beneficia, ca urmare a rugăminților mele, de un aparat pentru recoltarea plasmei convalescente, care va fi folosită în tratarea celor infectați cu virusul SARS-CoV-2. Cu o asemenea dotare, județul Neamț este la nivelul centrelor universitare din țară și ar putea aplica o soluție medicală care dă rezultate în cele mai puternice țări ale lumii.

Doar că, timp de 4 săptămâni, de când personal am anunțat că vom primi acest echipament ultramodern, factorii responsabili de punerea în funcțiune a lui, fie ei angajați ai Ministerului Sănătății, ai instituțiilor subordonate acestuia, precum Centrul Județean de Transfuzie Sangvină, Direcția de Sănătate Publică, sau reprezentantul Guvernului în teritoriu – prefectul de Neamț – nu au luat nicio măsură pentru a crea condițiile necesare valorificării acestei donații!

Ba, mai mult, factorii responsabili, inconștienți de faptele lor, au refuzat și preluarea echipamentului, umilindu-i în ultimul hal pe reprezentanții firmei care au vrut să facă un gest nobil pentru nemțeni.

Informez nemțenii că astăzi am cerut Ministerului Sănătății, prin adresa cu nr. 9744, ca în cel mai scurt timp să se ia măsuri urgente, pentru că și populația județului nostru are dreptul la un astfel de tratament.

Uitați-vă cum s-a procedat în alte orașe ale țării! La Brașov s-a terminat trainigul de instruire și aparatul e funcțional. La fel la București și în alte 12 județe. În total 14, la care se adaugă cele două care se instalează astăzi, la Mehedinți și Alba Iulia. Deja la Institutul Matei Balș și la Bistrița Năsăud sunt pacienți care au primit plasmă.

Se pare că interesele meschine ale celor care blochează preluarea și punerea în funcțiune a aparatului sunt mai presus de interesele pacienților din Neamț. Sunt direct răspunzători de suferința infectaților, de stresul prin care trec membrii familiilor acestor bolnavi, de costurile spitalizărilor lungi și, din nefericire, de viețile pierdute! Rușine să vă fie! Nu sunteți oameni! Oare nu vă gândiți că boala nu alege?”, spune Ionel Arsene pe facebook.

I.C.

 

DISTRIBUIȚI

3 COMENTARII

  1. Daca se poate, am dori dovezi concrete cum se opune PNL la instalarea aparatului pt plasma.De ce tine de PNL instalarea lui când acest lucru trebuie sa fie stabilit doar de specialiști și nu de politicieni( mai ales de cei locali)

  2. Toate derapajele din SJN au fost sub oblăduirea lui Șosetă ,el s_a lăudat că va rezolva totul(masa pacienților,igienizare spital,medicamente,testări COVID,plasma,etc).Numai lauda este de capul lui și numirea a toate parașutele penale și a toți infractorii în funcții de conducere,pt a fura &servi interese politice,ne este sila de ei,în arest cu voi, nemernicilor!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.