Împlinirea a 198 de ani de atestare documentară a Poliției Române Moderne a fost  marcată de poliţiştii nemțeni la datorie, în mijlocul comunităţii.

Anul acesta, deşi manifestările publice dedicate acestui moment deosebit din viaţa instituţiei au lipsit, pe fondul măsurilor de prevenire şi combatere a răspândirii noului tip de Coronavirus, Ziua Poliţiei Române i-a regăsit pe poliţiştii nemțeni alături de cetăţeni, în stradă, pentru susţinerea activităţilor de asigurare a climatului de ordine şi siguranţă publică.

Cu prilejul Zilei Poliţiei Române, anul acesta au fost avansaţi la gradul profesional următor, la termen, 87 de poliţişti (34 de ofiţeri şi 53 de agenţi de poliţie). De asemenea, 3 ofițeri și 6 agenți au fost avansați în gradul profesional următor, înainte de îndeplinirea stagiului minim.

Condiţia de profesionişti în aplicarea şi respectarea legii îi obligă pe polițiști să asigure un răspuns operativ și ferm în fața oricărei forme de criminalitate, pentru apărarea intereselor legitime ale cetățenilor.

De asemenea, această perioadă oferă posibilitatea afirmării profesionalismului, maturităţii şi capacităţii organizatorice a poliţiştilor, de la nivelul tuturor structurilor, de a gestiona o problematică diversă şi complexă, dar care nu îi absolvă de îndatoririle lor curente.

Poliţiştii nemțeni vor continua să acționeze în sistem integrat, alături de jandarmi și polițiști locali, pentru impunerea normelor legale și verificarea măsurilor dispuse, instituite pe perioada stării de urgență.

sursa: IPJ Neamt

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.