În perioada 14-17 aprilie a.c., polițiștii au organizat acțiuni pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii publice. Au fost constatate peste 100 de infracțiuni, iar pentru neregulile constatate în trafic, polițiștii au reținut 81 de permise de conducere.

În perioada de referință, la nivelul județului Neamț nu au fost înregistrate evenimente deosebite sau cu impact în planul ordinii și siguranței publice.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț au constatat, în cele patru zile, peste 70 de infracțiuni, fiind depistate în flagrant delict 6 persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni.

De asemenea, polițiștii au intervenit la aproximativ 160 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112, în urma cărora polițiștii au emis 4 ordine de protecție provizorii.

Totodată, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, au fost aplicate 646 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 260.000 de lei.

Pentru prevenirea accidentelor rutiere și fluidizarea traficului, polițiștii rutieri au fost prezenți, zilnic și au acționat cu aparatele radar din dotare.

În urma acțiunilor din teren, au fost reținute 81 de permise de conducere dintre care 22 pentru depășirea limitei legale de viteză, 24 pentru consumul de alcool, 4 pentru consumul de substanțe interzise,  fiind retrase 17 certificate de înmatriculare.

Activităţile au fost desfăşurate împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice. (sursa: IPJ Neamț)

Ieri, 17 aprilie, în urma unei acțiuni în trafic, 4 șoferi au fost depistați în timp ce conduceau sub influența substanțelor stupefiante. ”La data de 17 aprilie a.c., polițiștii Serviciului Rutier Neamț au acționat pentru reducerea riscului rutier și depistarea conducătorilor auto, care se află sub influența substanțelor psihoactive.

Acțiunea s-a desfășurat în intervalul orar 16:00-18:00, în Târgu-Neamț și în intervalul orar 19:00-21:00, în municipiul Piatra-Neamț.

Pe timpul desfășurării acțiunilor, polițiștii au verificat 80 de vehicule, fiind efectuate 13 testări cu aparatul Drugtest.

Deși constant prezentăm riscurile la care se expun conducătorii auto, care nu respectă legislația rutieră și care decid să conducă un autoturism sub influența substanțelor psihoactive, rezultatele acestei acțiuni au dus la depistarea în flagrant a 4 conducători auto aflați sub influența substanțelor interzise.

Fie că vorbim despre Cannabis, Cocaină, Benzodiazepine sau Methamphetamine, detectate individual sau în combinație, în cazul celor 4 conducători auto, efectul consumului lor este același, crește riscul rutier și implicit reduce siguranța celorlalți participanți la trafic.

Acțiunile polițiștilor, pe acest sector de risc vor continua, dar ne dorim să ne bazăm și pe responsabilitatea conducătorilor auto”, transmite IPJ Neamț.

 

Tot ieri, în a doua zi de Paște, în intervalul orar 16:00-24:00, polițiștii Secției de Poliție Rurală Săvinești au acționat pentru verificarea respectării regulilor de circulație, în mediul rural. ”În urma desfășurării activităților, au fost constatate un număr total de 116 abateri, dintre care 105 la regimul rutier, fiind aplicate sancțiuni contravenționale, în valoare totala 18.960 lei. Totodată, aceștia au reținut 6 permise de conducere și au retras 4 certificate de înmatriculare.

De asemenea, pe timpul desfășurării acțiunii a fost constatată o infracțiune în flagrant la regimul rutier, un conducător auto fiind depistat conducând, pe raza localității Mărgineni, cu o concentrație de  0.60 mg/l alcool pur în aerul expirat.

***

La aceeași dată, în jurul orei 17:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Târgu-Neamț, în timp ce executau activități de supraveghere și control a traficului rutier, în localitatea Vânători-Neamț, au depistat în flagrant un bărbat, de 43 de ani, din aceeași localitate, care emana halenă alcoolică.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal, continuând cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

***

La data de 18 aprilie a.c., în jurul orei 01:30, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Ion Creangă, în timp ce executau activități de supraveghere și control a traficului rutier, în localitatea Oniceni, au depistat în flagrant un bărbat, de 35 de ani, din Oniceni, care conducea cu autoturism.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal, continuând cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

***

Totodată, la data de 18 aprilie a.c., în jurul orei 00:50, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Ion Creangă, au depistat în flagrant, în localitatea Oniceni, un bărbat, de 35 de ani, din județul Bacău, care conducea cu autoturism deși avea dreptul de a conduce vehicule suspendat.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal, continuând cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, se arată într-un comunicat IPJ Neamț.

I.C.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.