Atenție la mesajele de tipul „Ai un nou mesaj vocalˮ, „Cineva ți-a lăsat un mesajˮ, sau la ofertele de angajare primite prin intermediul unor astfel sms-uri!

În urma accesării link-ului, destinatarul este direcționat către un site compromis, specific unei fraude de tip phishing, prin intermediul căruia infractorii cibernetici încearcă să sustragă date personale, financiare și de autentificare.

Pentru a nu deveni victima acestor fraude informatice, vă recomandăm:

•        Evitați accesarea de link-uri din surse necunoscute sau dubioase!

•        Nu credeți orice ofertă primită prin sms, platforme de mesagerie sau social media. Ofertele legitime de angajare nu vin prin mesaje simple de la persoane străine și necesită un proces de recrutare mai complex și mai îndelungat decât o simplă conversație pe WhatsApp.

•        Evitați furnizarea de date sensibile (date personale, de autentificare sau date financiar-bancare) în cazul în care vă sunt solicitate explicit prin astfel de mesaje nesolicitate.

•        Fiți vigilenți atunci când atunci când întâlniți astfel de „oferteˮ și analizați detaliile textului. De cele mai multe ori atacatorii folosesc instrumente de traducere automată a textului din limba lor nativă, astfel că pot apărea greșeli gramaticale, de sintaxă sau de exprimare, pentru că acel text nu este adaptat la rigorile limbii.

În cazul primirii unor astfel de mesaje, notificați Directoratul Național de Securitate Cibernetică  la numărul 1911 sau pe mail la alerts@dnsc.ro.

sursa: IPJ Neamt

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.