In ziua de 09.08.2016, în jurul orei 21.31, polițiștii rutieri au fost sesizați despre faptul că pe str. Mănăstirii din satul Bistrița, a avut loc un accident rutier în urma căruia conducătorul unui motociclu a decedat. (VEZI STIREA AICI!)

Din primele cercetări se pare că, în timp ce bărbatul de 58 de ani, din Alexandru cel Bun conducea un moped înmatriculat în Italia, a pierdut controlul autovehiculului, a pătruns pe acostamentul neconsolidat al părții carosabile și a intrat în coliziune cu țeava de aerisire a instalației de gaz metan din zona, fiind proiectat într-un stâlp de poartă.

În urma impactului bărbatul a decedat pe loc.

 

Cu ocazia verificărilor efectuate, s-a constatat ca acesta nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicul. În cauză cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Pentru a nu deveni victime ale accidentelor rutiere, polițiștii nemțeni recomandă conducătorilor de mopede, următoarele:

* Nu conduceți sub influența alcoolului! Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor.

* Asiguraţi-vă mijloacele necesare de protecţie, în special pentru zona cervicală şi lombară și folosiți întotdeauna casca de protecție!

* Păstraţi în mers o distanţă suficientă faţă de autovehiculul din faţă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţa, atunci când condiţiile de deplasare o impun!

* Asiguraţi-vă vizibilitatea în trafic, cu luminile de întâlnire, obligatorii prin lege, precum şi cu ajutorul unor elemente reflectorizante!

ATENȚIE! Începând cu data de 19 ianuarie 2013, conform legii, pentru a conduce un moped pe drumurile publice, conducătorul acestuia trebuie să aibă vârsta de cel puţin 16 ani şi să deţină permis de conducere categoria AM sau altă categorie.

Ionut CORFU

sursa IPJ Neamt

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.