La începutul lunii decembrie, polițiștii de prevenire au demarat activitățile în cadrul Campanie naționale de prevenire a furturilor din locuinţe şi societăţi comerciale ”Protejează-ţi locuinţa şi afacerea! Trăieşte în siguranţă!” ce are ca scop informarea populaţiei cu privire la modalităţi de prevenire a furturilor din locuinţe şi societăţi comerciale.

Campania a fost inițiată de Inspectoratul General al Poliției Române, prin Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității și Direcția de Ordine Publică în colaborarea cu Asociația Română pentru Tehnică de Securitate, în baza protocoalelor de colaborare.

Demersul se înscrie în prioritatea națională ”Prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului” și abordează două categorii de infracțiuni care au o pondere însemnată în volumul faptelor penale de acest tip și un impact deosebit în percepția populației în ceea ce privește siguranța personală.

Elementele intervenției preventive: conceptul vizează prezentarea utilității sistemelor tehnice de protejare a locuințelor și sediilor/punctelor de lucru ale societăților comerciale, ca modalități eficiente de prevenire a furturilor, dar și promovarea măsurilor elementare de autoprotecție.

Campania este orientată către două grupuri țintă – primul constituit din posesorii de locuințe din mediul urban, dar și case de vacanță din mediul rural, în rândul cărora vor fi distribuite materiale informativ-preventive care conţin recomandări destinate autoprotecţiei, iar cel de-al doilea reprezentat de administratorii de societăți comerciale.

Către aceștia, mesajele preventive vor fi transmise prin intermediul principalelor mijloace de informare și în cadrul unor întâlniri directe.

Activităţi ce vor fi desfășurate la nivelul județului Neamț:

– Participarea la întâlniri cu membrii asociaţiilor de proprietari în vederea transmiterii de informaţii destinate prevenirii furturilor;

– Desfăşurarea de acţiuni de promovare a campaniei în locuri publice şi distribuirea materialelor realizate(200 broșuri);

– Expunerea afişelor campaniei (200 buc) la sediile unităţilor de poliţie, avizierele asociaţiilor de proprietari, în centrele comerciale şi în alte locuri publice.

Activităţile campaniei vor fi derulate de către structurile de analiză şi prevenire a criminalităţii, ordine publică şi relaţii publice.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.