Cei care vor să urmeze o carieră de ofițer de poliție mai au doar o săptămână pentru a se înscrie la concursul de admitere la Academia de Poliție „Alexandru Ioan-Cuza”. Pentru cei care vor să se înscrie la școlile de poliție, se pot depune cereri de înscriere până la data de 21 iulie a.c.

Până în prezent, la nivelul IPJ Neamț s-au înscris 77 de persoane pentru studii superioare în cadrul Academiei de Poliție și 73 la unitățile de învățământ postliceale din cadrul MAI. Până la data de 26 mai 2017, cei interesați pot depune cererile de înscriere pentru concursul de admitere la Academia de Poliție „Alexandru Ioan-Cuza”, la structura teritorială de resurse umane din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamț.

Pentru admiterea la școlile de poliție, candidaţi pot depune cereri de înscriere până la data de 21 iulie a.c., tot la unitățile teritoriale de poliție. Dacă sunteți interesat de cariera de polițist, vă puteți înscrie pe unul dintre următoarele locuri:

a)Academia de Poliţie „ Alexandru Ioan-Cuza” Bucureşti:Facultatea de Poliție – 290 de locuri la frecvență, dintre care 8 pentru rromi, 6 pentru maghiari şi 4 pentru alte minorităţi, precum și 50 la frecvență redusă (pentru agenţii care au minim 1 an vechime în cadrul structurilor M.A.I.); Facultatea de Științe Juridice și Administrative, Specializarea Drept: 115 de locuri la frecvență; Facultatea de Poliție de Frontieră– 70 de locuri la frecvență, dintre care 2 pentru rromi, 2 pentru maghiari şi 2 pentru alte minorităţi.

b) Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina – 554 de locuri (14 locuri pentru rromi, 8 locuri pentru alte minorităţi);

c) Şcoala de Agenţi de poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj–Napoca – 150 de locuri (6 locuri pentru rromi, 3 locuri pentru alte minorităţi);

d) Şcoala de Agenţi de poliţie de frontieră “Avram Iancu” Oradea – 150 de locuri (3 locuri pentru rromi, 3 locuri pentru alte minorităţi).

Persoanele interesate să participe la concursurile organizate în vederea admiterii în instituţiile de învăţământ superior/unităţile de învăţământ postliceal din cadrul M.A.I., M.Ap.N. ori S.R.I. trebuie să se prezinte la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Neamț (str. Eroilor nr. 16, Mun. Piatra Neamț, jud. Neamț), pentru informare, îndrumare şi înscriere în perioada 18.04.2017 – 26.05.2017 (candidaţii care optează pentru instituţiile de învăţământ superior ale M.A.I, M.Ap.N. şi S.R.I, precum şi pentru unităţile de învăţământ postliceal ale M.Ap.N.), respectiv 18.04.2017 – 21.07.2017 (candidaţii care optează pentru unităţile de învăţământ postliceal ale M.A.I.), de luni până vineri, între orele 10.00-14.00. Toate detaliile cu privire la înscriere și la desfășurarea examenelor se pot obţine zilnic între orele 08.00–16.00 la sediul IPJ Neamț – Serviciul Resurse Umane la telefonul 0233/207000, sau pe pagina de internet a IPJ Neamț: https://nt.politiaromana.ro/ Carieră-Admitere 2017

Ionut CORFU

sursa IPJ Neamt

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.