Potrivit Poliției Neamț, în primele 7 luni ale anului 2023, în județ s-au înregistrat peste 2.000 de cazuri de violență în familie. Asta înseamnă că în medie, în Neamț s-au petrecut aproximativ 10 cazuri de violență în familie pe zi. 75% dintre astfel de fapte, au avut loc în mediu rural. ”În primele 7 luni ale anului în curs, polițiștii au intervenit la 2.058 de cazuri de violență în familie, 563 dintre acestea fiind înregistrate în mediul urban și 1.495 în mediul rural.

În 200 de cazuri fiind emis un ordin de protecție provizoriu, fiind dispuse aproximativ 400 de măsuri de protecție a victimei.

În aproximativ 110 cazuri, victima a refuzat emiterea unui ordin de protecție”, transmite IPJ Neamț.

Un ultim astfel de caz a avut loc ieri. ”La data de 16 august a.c., în jurul orei 12:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Dulcești au fost sesizați prin apel 112, cu privire la existenta unui conflict într-o familie, din localitatea Horia.

Cu ocazia deplasării la fața locului și în urma cercetărilor efectuate de polițiști s-a stabilit faptul că la data de 16 august a.c., în jurul orelor 12:00, pe fondul unui conflict spontan, un bărbat în vârstă de 48 de ani, din Horia ar fi exercitat acte de violență asupra soției sale, în vârstă de 43 de ani, aceasta fiind preluată de un echipaj medical și transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Împotriva bărbatului, polițiștii au emis un Ordin de Protecție Provizoriu, pe o perioadă de 5 zile, fiind dispusă evacuarea temporară a acestuia din locuința comună, obligația de a păstra o distantă minimă de 200 metri, fată de victimă și locuința acesteia.

În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie”, se arată într-o informare IPJ Neamț.

I.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.