Autoturismele neinscriptionate dotate cu aparate radar folosite de IPJ Neamt, sunt in conformitate cu legea si vor fi folosite in continuare, se arata intr-un raspuns al IPJ Neamt, adresat redactiei tvmneamt.ro.

Raspunsul vine ca urmare a adresei noastre catre Inpectoratul de Politie, dupa ce in spatiul public aparusera zvonuri conform carora, autoturismele neinscriptionate ar fi in afara legii: ”La cererea dumneavoastră, adresată instituției noastre și înregistrată sub nr. 261880/06.09.2016  în baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informații de interes public, vă comunicăm următoarele:

Conform prevederilor art. 121 alin. 2 din H.G. 1391/2006 nerespectarea regimului de viteză, stabilit conform legii, se constată de către polițiștii rutieri, cu mijloace tehnice omologate și verificate metrologic, montate pe autospecialele din dotarea MAI.

Echipamentele de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor montate pe autospecialele din dotarea IPJ Neamț sunt omologate și verificate metrologic și pot acționa atât din staționare cât și din mișcare, conform specificațiilor tehnice. 

Autovehiculele aflate în dotare MAI, respectiv a IPJ Neamț, sunt înmatriculate sau înregistrate conform legislației în vigoare, fiind uzitate în activitățile desfășurate atât autospeciale inscripționate cu însemnele Poliției cât și autoturisme neinscripționate.

Avându-se în vedere creșterea accidentelor rutiere, dar și eficiența autospecialelor neinscripționate în prevenirea excesului de viteză, acestea vor fi folosite frecvent pe raza întregului județ.”, comunica IPJ Neamt

La intrebarea noastra daca placutele de inmatriculare ale autoturismelor neinscriptionate sunt schimbate periodic, ni se raspunde ca nu se poate face aceasta precizare, pentru ca nu este o informatie care face parte din categoria celor de interes public: ”datele( numărul, informații tehnice) privind autospecialele de serviciu  din dotarea MAI nu fac parte din categoria informațiilor de interes public, prevăzute de Legea 544/2001” 

Asadar, contrar zvonurilor, este bine de stiut ca aceste radare functioneaza intr-un cadru legal si de asemenea, ele pot inregistra viteza si in stationare si in miscare.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.