Situație fără precedent la Poliția Neamț. Polițiștii/luptătorii de la SAS (Serviciul pentru Acțiuni Speciale) au decis să protesteze și ei față de intenția politicienilor de a umbla la pensiile lucrătorilor din MAI. Sindicatul Diamantul anunță că toată grupa (6-7 oameni) care este de serviciu astăzi, a mers să doneze sânge. Conform legii, după donare, mascații sunt liberi. Colegii lor aflați în timpul liber nu vor răspunde la telefon, prin urmare, dacă va apărea vreo situațe de urgență, nu se știe cine va interveni, activitatea SAS fiind la acest moment blocată.  ”Azi, 08.06.2023, a venit să doneze sânge grupa de serviciu a luptătorilor SAS, din cadrul IPJ Neamț, în frunte cu șeful de serviciu, ofițer experimentat, bine instruit și… cu sânge în instalație. Ceilalți luptători, aflați azi în liber, nu pot răspunde la telefon”, se arată pe site-ul Sindicatului Diamantul.

Un adevărat lider știe să se poziționeze pe direcția imprimată de oamenii săi, sugerează sociologii cu greutate, pentru că este extrem de dificil să poți imprima – de unul singur – direcția unui colectiv, chiar și atunci când te-a cocoțat IGPR-ul la comandă.

La Neamț, deși polițiștii sunt în clocot iar mai dăunăzi, o secție întreagă a fost dată peste cap ca urmare a donării de sânge, căprarul Draperie se grăbea să anunțe prin purtătoarea lui de vorbe că secția funcționează ”ca de obicei”, nu sunt probleme. Evident că are libertatea de a alege: cu oamenii sau contra lor. A preferat să alerge imediat cu pătura ca să ascundă focul de ochii IGPR și MAI… Acum dacă normalitate înseamnă gestionarea situației în 6 comune, cu vreo 20000 locuitori, doar cu un polițist experimentat – care nu a putut dona sânge din motive de sănătate – și un tânăr fără aviz de poliție judiciară, cu secretara secției și șeful, este de presupus că Omul nostru nu este atât rupt de realitate, cât flămând după funcții.

Ieri, 07.06.2023, polițiștii de la TF și-au făcut remarcat rolul și importanța structurii. De data asta semnalul a plecat spre IGPR, pentru că sunt structură cu coordonare regională.

Ne așteptăm – în stilul caracteristic – la un nou comunicat al IPJ Neamț că structura funcționează “în mod obișnuit”. Probabil, căprarul Draperie și purtătoarea de vorbe vor lua decizia să se mascheze, nu de alta dar cea din urmă chiar are experiență în acest domeniu”, mai transmit sindicaliștii Diamantul.

Tvmneamt.ro a cerut clarificări și un punct de vedere din partea conducerii IPJ Neamț, însă până la ora publicării știrii, nu s-a transmis niciun răspuns. (Later EDIT– Conducerea Poliției Neamț a transmis în cele din urmă o poziție oficială prin intermediul purtătoarei de cuvânt, însă este una extrem de ambiguă și fără nicio referire la subiectul pe care a fost chestionată: ”La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț este asigurată continuitatea serviciului polițienesc și intervenția la toate evenimentele sesizate”)

Ieri au apelat la aceeași formă de protest (legea nu le permite polițiștilor să facă grevă) polițiștii de la Transporturi, iar marți, 6 iunie, a fost blocată activitatea întregii Secții de Poliție Ștefan cel Mare (6 comune cu 21 de sate). Detalii în articolele de mai jos:

Se îngroașă gluma! Polițiștii de la Transporturi din Neamț, indisponibili astăzi

Protest fără precedent în Neamț. Sindicaliștii anunță că o întreagă Secție de poliție (6 comune) a rămas fără polițiști

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.