Actualizare stire: PNL acuză din nou PSD de fake news. Cozmanciuc: ”NU mai răspândiți știri false!”

Stirea initala: Guvernul PNL ar pregati inchiderea a peste jumatate din centrele de permanenta, anunta site-ul ecopolitic.ro, care publica si un document remis de Ministerul Sanatatii tuturor Directiilor de Sanatate Publica. Din documentul ajuns la DSP Neamt (foto jos), reiese ca se cere intocmirea unui plan de comasare a centrelor de permanenta, astfel incat sa ramana in mediul urban doar un centru la 30.000 de locuitori, iar in mediul rural, un centru la 5.000 de locuitori. Prin urmare, in Piatra Neamt ar mai ramane 3 centre din 7, iar in judetul Neamt, ar mai ramane 10 centre din 26.

Din cele 7 centre de permanență din Piatra-Neamț vor rămâne numai 3, cel mai rau afectate fiind comunele unde va fi un centru de permanență la 5.000 locuitori, adică o medie de un centru de permanență la 2 comune, unii oamenii fiind nevoiți să meargă zeci de kilometri să facă o injecție, titreaza sursa citata.

Pe marginea acestui subiect a reactionat si Ionel Arsene, presedintele CJ Neamt: ”PNL a început asaltul împotriva unităților medicale! Așa cum au desființat din pix, în 2011, 67 de spitale pe vremea guvernului Emil Boc (acum, liberal de nădejde), azi atacă centrele de permanență.

Aceste centre asigură, fiecare, asistența medicală primară pentru mii de oameni. Au o răspândire bine gândită, astfel încât să fie cât mai aproape de pacienți.

Planul liberalilor este să desființeze mai mult de jumătate dintre centre. 60 la sută dintre centrele din județul Neamț vor fi șterse de pe harta serviciilor medicale. Acum, în județ, sunt 26 de centre. Vor mai rămâne 10. Mai puține centre de permanență înseamnă mai mulți oameni arondați celor rămase. Înseamnă aglomerație în camerele de gardă ale spitalelor, distanțe mari de parcurs, întârzieri, suferință (…) Sistemul de sănătate trebuie să își continue dezvoltarea. Accept ideea că ceea ce am construit noi poate fi îmbunătățit. Dar nu pot fi niciodată de acord cu acești pretinși „competenți” pentru care progres înseamnă demolare! De aceea este important să nu lăsăm puterea în mâinile unui singur partid. Duminică vă aștept la vot! Viorica Dăncilă președinte!”, spune Arsene pe pagina lui de facebook.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.