O decizie luata ieri de primarita comunei Poiana Teiului, judetul Neamt, Ana Ancuta, poate duce la alegeri anticipate pentru Consiliul Local al comunei. Este foarte posibil ca viceprimarul Paul Enache (ALDE) alaturi de alti 5 consilieri locali (ALDE, PNL, UNPR si un independent) sa iasa din Consiliu, in acest fel ramanand doar 5 consileri locali, ceea ce va duce la dizolvare si evident la alegeri anticipate. Totul a plecat de la lista cu atributii pentru vicperimar.

Primarita PSD se afla in conflict deschis cu consilierii ALDE si PNL dar chiar si cu cei din propriul partid. Pana acum, o consiliera PSD a fost exclusa din partid la propunerea Anei Ancuta si alti doi consilieri locali PSD urmeaza sa fie exclusi tot la propunerea ei.VEZI articolul PSD POIANA TEIULUI, DINAMITAT DE PRIMĂRIȚĂ- CONSILIERI LOCALI PSD EXCLUȘI DIN PARTID ȘI UMILIȚI PE NET.

Ana Ancuta este acuzata de aproape toti consilierii locali ca nu conduce primaria in mod transparent si ca nu intelege rolul consiliului local dorind sa instaureze un fel de dictatura, nerespectand legea care prevede ca primarul executa ce hotaraste CL si nu invers.

Conflictul a culminat cand pe nepusa masa, fara nicio explicatie si fundament real, in luna iulie, Ana Ancuta i-a retras atributiile viceprimarului ALDE, Paul Enache, in conditiile in care PSD si ALDE formeaza o coalitie la nivel national si local. Era pentru a doua oara cand primarita recurgea la acest gest de neinteles pe care viceprimarul l-a interpretat ca fiind o razbunare personala.

Un ultim scandal a avut loc in sedinta de CL din 10 august cand primarita si-a dat in petec, tipand la consilieri si amenintandu-i cot la cot cu secretara comunei, apoi chemand angajatii primariei in sedinta, creand un scandal monstru (Vezi imagini video AICI!)

Cum existau semne clare ca se poate ajunge la un deznodamant nedorit, in urma cu aproximativ zece zile, primarita PSD si viceprimarul ALDE au fost pusi la aceeasi masa, in prezenta liderului ALDE Neamt, Ion Asaftei, vicepresedinte CJ Neamt.

La discutia respectiva, Ana Ancuta a promis ca va reveni asupra deciziei luate in iulie si in urmatoarea zi va emite o noua dispozitie prin care ii va reda atributiile viceprimarului ALDE, Paul Enache.

Dispozitia nu a fost emisa in ziua promisa ci abia ieri (21 septembrie) insa a fost una soc si a inflamat spiritele si mai rau. In opinia viceprimarului Enache noile atributii au fost date in bataie de joc, lista fiind una facuta pe genunchi, doar ca sa fie facuta. El a refuzat sa semneze de luare la cunostinta si se gandeste foarte serios sa iasa din Consiliul Local.

De exemplu, una dintre atributii se repeta pe lista si se refera de doua ori la obiective pe care comuna nu le are si nu le-a avut niciodata. La punctele ”b” si ”h”, se vorbeste despre targuri, piete si parcuri de distractie.

Comuna Poiana Teiului nu are si nu a avut niciodata piete, targuri si parcuri de distractii. S-au bagat pe lista astfel de atributii in bataie de joc, doar ca sa umple foile cu ceva. Probabil, consilierul personal al primaritei, care a participat la intocmirea listei a confundat Poiana Teiului cu localitatea sa de domiciliu, comuna Ion Neculce din judetul Iasi, unde poate exista targuri si parcuri de distractii. La noi nu exista asa ceva si doamna primar ar fi trebuit sa stie asta, dar poate ca nu o fi citit lista cu atributii”, a declarat viceprimarul Paul Enache.

Nici locuinte sociale nu avem la Poiana Teiului dar eu le am in atributii. S-a mai trecut la punctul ”e” sa asigur instalarea de indicatoare rutiere in zona scolilor. Asta e treaba celor de la drumuri nationale. Nu pot eu sa montez indicatoare pe drumurile nationale unde sunt scoli. Este mai mult decat clar ca Ana Ancuta a facut asta in bataie de joc si nu pot sa accept asa ceva. Eu am venit la primarie ca sa muncesc pentru comunitate nu sa am un loc caldut. Nu ma interseaza fotoliile si nici functii doar ca sa dea bine la CV”, a mai completat viceprimarul Enache.

Potrivit punctului ”c”, viceprimarul trebuie sa asigure igienizarea localitatii, insa ii este imposibil, pentru ca asta se face cu beneficiarii ajutoarelor sociale (legea 416) iar in atributii nu i-a fost trecuta si coordonarea celor care trebuie sa munceasca in folosul comunitatii.

Iar la punctul ”k” i se da in atributii sa combata pagubele provocate de animale. ”Nu stiu la ce se refera aceasta atributie. Probabil sa pazesc panselutele plantate de doamna primar la primarie, ca sa nu le manance vacile si oile cand sunt aduse de la stana. De asta consider ca aceasta lista cu atributii este o sfidare si nu pot sa accept asa ceva. Si la punctele ”n”, ”o”,”p”,”r”,”s” si ”ș” sunt atributii bagate la gramada doar ca sa fie lista mai lunga. Prin aceste atributii, devin un fel de supervizor al paznicului padurii, sa nu cumva acesta sa o insele pe doamna primar la numaratoarea arborilor exploatati in conditii pe care toata lumea le stie

Viceprimarul Enache a declarat pentru tvmneamt.ro ca iesirea sa din Consiliul Local alaturi de alti 5 consilieri este iminenta: ”La aceasta ora, la Poiana Teiului, datorita comportamentului doamnei primar nu mai poate fi vorba despre o alianta PSD- ALDE. Deja am avut discutii cu colegii de la PNL si UNPR. Urmeaza sa vorbim si cu consilierul independent Petru Bîia (n.a. fost primar), urmand ca toti, 6 consilieri locali sa iesim din CL. Nu vrem sa mai deranjam unele persoane care vor sa conduca discretionar si daca un for democratic incurca, le lasam sa faca ce cred ele de cuviinta. Ce rost mai are Consiliul Local daca Hotararile nu sunt respectate si nici macar nu ne sunt puse la dispozitie documentele pe care le cerem. Asa s-a ajuns si la situatia cu salariile din Primarie. Angajatii nu au nicio vina ca doamna Ana Ancuta confunda institutia primariei cu mosia ei proprie si nu vrea sa ne arate nici macar bugetul. Cum putem noi sa marim salariile daca nu stim ce bani avem? Nu putem sa ne jucam cu comuna noastra. Noi am fost votati de oameni pentru binele comunitatii nu ca sa satisfacem poftele unei persoane sau ale unui grup de interese

Nici primarul Ana Ancuta nici presedintele ALDE Neamt, Ion Asaftei nu au putut fi contactati pentru a-si exprima un punct de vedere, acestia neraspunzand la telefon.

Ionut CORFU

 

 

 

 

 

treaba pentru comuna,,,eu n-am venit pentru funtii neparat…

 

Sa nu mai fie deranjate unele persoane,,,ii las in pace…Cel putin aici nu e o coalitie…

face ce vrea…nu ne da documente…confunda primaria cu propria mosie

A, vorbit cu colegii de la PNL

Angajatii nu au nicio vina….nu ne araa bugetul…nu stim daca ne permite bugetul…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.