Înalt Prea Sfintitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, se opune cu fermitate restrictiilor din noaptea Înviere, când crestin ortodocșilor din Romania li se impune de catre Guvern, Paște cu portia, adica vor avea voie sa asiste la slujbă doar pana la ora 2 din noapte. ÎPS Teodosie a susținut în direct la Antena 3 că nu este de acord cu deciziile autorităților, pe care le califica drept metode de înjosire, de sclavagism si ca la Constanta, nu se va respecta nicio restrictie in acest sens. ”Nu se poate până la ora 02:00. Slujbele noastre sunt lungi, noi trebuie să le ținem așa cum sunt ele întocmite și nici nu înțelegem orele în care virusul este mai puternic sau este mai slab. Sunt niște absurdități pe care nu le putem înghiți. Sunt și acestea niște metode de înjosire, de sclavagism. Poporul este sclav unor ordine care nu au nicio logică și nicio utilitate.

Care e utilitatea? Să se înghesuie oamenii în ore puține, în loc să vină pe rând? Nicio logică. Se contrazice orice logică. De aceea trebuie să apelăm la toată opinia publică să intrăm într-o normalitate. Nu e nimeni mai mare decât Dumnezeu. Vine Sfânt Lumină. Noi sfidăm Lumina care vine din cer? Ce înseamnă asta? Nu se tem?

Cine nu se teme va avea motive să se teamă de Dumnezeu. Dumnezeu nu se lasă învins. Nu este nimeni deasupra lui Dumnezeu, chiar dacă unii se declară fără Dumnezeu. Că nu vor ei. Dacă nu vor ei, Dumnezeu tot există. Este realitatea cea mai puternică, cea mai obiectivă, realitatea de la originea lumii și care coordonează viața și sfârșitul și toate cele ce vor urma”, a declarat ÎPS Teodosie, precizand că nu vor fi respectate restricțiile, tocmai pentru ca slujba de Înviere să poată fi oficiată conform tradiției.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. Am vazut recent filmul Padre Pio care spunea ca nu sunt deajuns miracolele ci trebuie spitale , asa ca parintele de sus trebuie sa mai citeasca . Dumnezeu ne indeamna sa ascultam de medici .

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.