Centru Operational ISU/SMURD Iasi a mintit. Cand s-a cerut elicopter pentru Alexandru Băiașu, tanarul ranit grav in explozia de pe 31 octombrie, ISU Iasi a refuzat sa trimita unul, sub pretextul ca nu permit conditiile meteo, desi vremea in toata Moldova era ca in toiul verii.

Astazi (6 noiembrie), la ora 14, chiar daca sunt conditii meteo nu tocmai favorabile (plafon de nori, frig, vânt si usoare precipitatii), un elicopter SMURD a venit tocmai de la Targu Mures, a aterizat pe stadionul din Piatra- Neamt, a preluat o pacienta si a decolat inapoi spre Targu Mures. Deci in conditiile meteo date, un elicopter a reusit sa treaca peste Carpatii Orientali, peste muntele Ceahlau si sa se intoarca pe acelasi traseu. Culmea, pacienta preluata astazi venea de la Iasi, dar nu cu un elicopter ci cu o ambulanta SMURD. Deci nici de data asta nu s-a gasit un elicopter la Iasi. Cineva de la Centru Operational ISU/SMURD Iasi ar trebui sa dea niste explicatii, pentru ca din cate se vede, acolo se intampla niste lucruri deloc la locul lor. Ori au grave probleme tehnice si le tin ascunse, ori pilotii nu au curaj sau chef sa decoleze si atunci inseamna ca in orice moment, s-ar putea pierde vieti din cauza lor.

Mai trebuie spus ca nici pana astazi nu a lamurit nimeni oficial opinia publica, de ce s-a refuzat trimiterea unui elicopter la Piatra- Neamt in dupa-amiaza zilei de 31 octombrie pentru salvarea vietii lui Alexandru Băiașu, pe o vreme mai mult decat favorabila. Nici de la ISU Neamt nu a catadicsit nimeni sa spuna ce s-a intamplat de fapt.

Mai jos, decolarea elicopterului SMURD venit de la Targu- Mures, de pe stadionul din Piatra- Neamt (sursa video: vestea.net)

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.