ISU Neamt a transmis bliantul distrugerilor in urma incendiului de noaptea trecuta de la Manastirea de maici Paltin, de la Petru Voda

– mansarda pe o suprafață de aproximativ 400 mp,
– acoperișul pe o suprafață de aproximativ 500mp,
– obiecte de mobilier aflate în chilii,
– cărți aflate în biblioteca mănăstirii,
– obiecte de cult,
– aproximativ 3 tone plante medicinale depozitate în saci.
Pompierii după ce au lichidat incendiul au stabilit cauza probabilă de producere a incendiului ca fiind coșul de fum neprotejat termic față de un material combustibil, informeaza pompierii nemteni. Se confirma astfel, ca incendiul a pornit de la plante medicinale depozitate langa un cos de fum posibil defect (Vezi detalii AICI)

Tvmneamt.ro are primele imagini facute in aceasta dimineata în inetriorul cladirii staretiei, unde s-a produs incendiul (sursa foto: martor)

Reamintim ca in noaptea de 4 ianuarie, in jurul orei 21, a izbucnit un incendiu la cladirea staretiei de la Manastirea Paltin- Petru Voda, constructia fiind compusa din parter plus mansarda. Pompierii au reusit sa impiedice extinderea flacarilor la o biserica din lemn aflata la doar cativa metri de constructia in flacari. ISU Neamt a intervenit cu peste 30 de pompieri si 8 autospeciale. Imagini video din timpul interventiei, care s-a terminat in zorii zilei de 5 ianuarie:

Incendiul de la Mănăstirea Petru Vodă. Intervenție ISU cu zeci de pompieri și 8 autospeciale

Incendiul de la Mănăstirea Petru Vodă. Intervenție ISU cu zeci de pompieri și 8 autospeciale. Citeste mai multe detalii AICI http://tvmneamt.ro/video-incendiul-de-la-manastirea-petru-voda-interventie-isu-cu-zeci-de-pompieri-si-8-autospeciale/

Publicată de TVMneamţ.ro pe Sâmbătă, 4 ianuarie 2020

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.