Luni, 05.11.2018, la ora 08:52, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu de pădure, în comuna Vânători-Neamt. Pentru a ajunge la locul evenimentului, unde se aflau deja angajați de la ocolul silvic responsabil (privat), pompierii au mers pe jos, pe un teren accidentat, aproximativ 4 km., și au constatat că ard resturi vegetale și litieră, pe aproximativ 5 ha (la prima estimare). Ca urmare a celor constatate de primele echipaje, au fost mobilizate la locul acțiunii forțe de la subunitățile de pompieri de la Piatra Neamț și Roman, Direcția Silvică, Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență ale comunelor Vînători-Neamț și Pipirig precum și angajați ai Ocolului Silvic Râșca (Suceava).

Pentru operațiunile de localizare și stingere a incendiului au fost folosit utilaje forestiere și materiale specifice – bătătoare și rucsaci de incendiu. Începând cu ora 18:00, forțele și mijloacele mobilizate au început să se retragă, cu excepția unui echipaj de pompieri de la Detașamentul de Pompieri Tîrgu Neamț și 9 angajați de la două ocoale silvice cu misiunea de a continua operațiunile și a supraveghea zona întreaga noapte, întrucât mai existau focare – cioate fumegânde.

Forțele și mijloacele implicate:

  • S.U. Neamț – 2 ofițeri și 28 de subofițeri, cu 2 autospeciale de stingere, un autocamion, 2 autoturisme de serviciu, 1 UTV, rucsaci de incendiu și bătătoare;
  • Direcția Silvică Neamț – 20 de salariați cu 2 utilaje forestiere și 2 cisterne;
  • SVSU Vînători-Neamț și Pipirig – 10 membri;
  • Ocolul Silvic Râșca – 15 salariați cu 2 utilaje forestiere;

La această oră, misiunea încă de desfășoară.

(sursa: ISU Neamt)

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.