ISU Neamt a stabilit cauza incendiului produs ieri (6 august) la locomotiva trenului Piatra Neamt- Bacau. Scanteile de la sistemul de franare au aprins uleiul de la mecanismele de ungere ale locomotivei. ”Marți, 06.08.2019, în jurul orei 17:17, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre un incendiu la o locomotiva unui tren ce se deplasa pe ruta Piatra Neamț – Bacău. La locul indicat s-au deplasat militarii Detașamentului de pompieri Piatra Neamț cu două autospeciale de stins incendii și o ambulanță SMURD.

Trenul se afla în halta CFR Dumbrava Roșie. La sosirea pompierilor militari, locomotiva era decuplată de la cele două vagoane, fiind inundată cu fum, iar cei aproximativ 50 de călători s-au autoevacuat. Nici o persoană nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Incendiul a fost localizat de mecanicul locomotivei cu stingătoarele din dotarea locomotivei și a fost stins de către pompieri. Au ars lichide combustibile (ulei) scurse din conducte și au fost deteriorate sistemul de ungere și podeaua locomotivei.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scântei mecanice (de la sistemul de frânare, intrate în contact cu uleiul de la sistemul de ungere)”, informeaza ISU Neamt.

Ionut CORFU (sursa foto: ISU Neamt)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.