ITM Neamt anunta ca in urma controalelor din luna mai, au fost depistate 13 persoane care prestau munca fara forme legale. ”În luna mai, inspectorii de muncă din cadrul compartimentului RM au controlat 114   agenţi economici, au  dispus 100 de măsuri şi au aplicat în total 29 de sancţiuni contravenţionale din care 11 amenzi în cuantum de 264.900 lei pentru încălcări ale prevederilor  Legii nr. 53/2003-Codul muncii,republicată, modificată şi completată şi  ale H.G. 905/2017 privind registrul general de evidenţă a salariaţilor. Inspectorii de muncă au identificat 13 persoane care prestau muncă nedeclarată (8 persoane  nu aveau  încheiate contracte individuale de muncă  în formă scrisă,1 persoană  nu  avea contractul individual de muncă transmis în registrul general de evidenţă a salariaţilor cel târziu în ziua anterioară începerii activităţii şi 4 persoane  au  fost depistate la muncă în perioada în care aveau  contractele individuale de muncă suspendate).

Pentru nerespectarea prevederilor legale privind munca nedeclarată au fost aplicate 6 amenzi în cuantum de 260.000 lei şi au  fost dispuse 6 măsuri”, se arata intr-un comunicat ITM Neamt.

În total, in luna mai, inspectorii ITM Neamt au efectuat 249 de controale, in urma carora s-au constatat 258 de deficienţe în domeniul relaţiilor de muncă şi al securităţii şi sănătăţii în muncă. Astfel, s-au dispus 264 de  măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate, aplicându-se 187 de sancţiuni contravenţionale.

I.C.

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.