În luna mai, inspectorii ITM Neamt, din cadrul compartimentului Relatii de Munca au efectuat un număr de 116 controale, au dispus 106 măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate şi au aplicat în total 40 de sancţiuni contravenţionale, din care 10 amenzi în cuantum de 249.000 lei şi 30 avertismente contravenţionale. ”La 5 angajatori, inspectorii de muncă au identificat 13 persoane care prestau muncă
nedeclarată, din care 8 persoane prestau muncă fără a avea încheiat contract individual de muncă în formă scrisă şi 5 persoane prestau muncă în perioada în care contractul individual de muncă era suspendat. Domeniile de activitate în care se presta muncă nedeclarată sunt construcţii şi creşterea animalelor. În perioada de referinţă, angajatorii au încheiat şi înregistrat la instituţia noastră 15 contracte colective de muncă şi un act adiţional la contractul colectiv de muncă”, se arata intr-un comunicat ITM Neamt.

În luna mai 2021, la nivelul Inspectoratului Teritorial de Muncă Neamţ, au fost realizate
un număr de 213 acţiuni de control, din care 116 în domeniul relaţiilor de muncă şi 97 în
domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă. Urmare finalizării acestor acţiuni, au fost
constatate un număr de 210 neconformităţi /deficienţe şi au fost dispuse 217 măsuri
pentru remedierea acestora. Un număr de 87 angajatori au fost sancţionaţi cu 144 de sancţiuni contravenţionale, din care 130 avertismente contravenţionale şi 14 amenzi in valoare de 280.500 lei.

I.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.