4 accidente de munca mortale s-au produs in luna iulie in judetul Neamt. ”La Inspectoratul Teritorial de Muncă Neamţ au fost comunicate 16 evenimente de muncă. Împrejurările în care s-au produs cele mai multe evenimente se referă la utilizarea  necorespunzătoare a echipamentelor de muncă, cădere de la acelaşi nivel şi accidentele de circulaţie. Dintre evenimentele comunicate, patru au fost mortale. Toate  evenimentele  comunicate sunt în curs de cercetare”, se arata intr-un comunicat al ITM Neamt.

61 de sanctiuni s-au aplicat in iulie angajatorilor, dintre care doar doua amenzi, pentru abateri de la normele privind securitatea in munca. ”În luna iulie 2021, inspectorii de muncă din cadrul compartimentului SSM au realizat 82 vizite de control şi evaluare la angajatori şi au dispus 65 de  măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate.

Un număr de 43 angajatori au fost sancţionaţi cu 61 sancţiuni contravenţionale, din care 59 avertismente contravenţionale şi 2 amenzi în valoare de 4.500 lei”, se mai arata in omunicatul ITM Neamt.

Inspectorii ITM au depistat in luna iulie 7 persoane care munceau fara forme legale. ”În luna iulie, inspectorii de muncă din cadrul compartimentului RM au efectuat un număr de 113 controale, au dispus 94 măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate şi au aplicat în total 39 de sancţiuni contravenţionale, din care 8 amenzi în cuantum de 142.800 lei şi 31 avertismente contravenţionale.

La 5 angajatori, inspectorii de muncă au identificat 7 persoane care prestau muncă fără a avea încheiat contract individual de muncă în formă scrisă. Domeniile de activitate în care se presta muncă nedeclarată sunt: asigurări, bar, restaurant şi comerţ”, mai transmite ITM Neamt.

I.C.

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.