ITM Neamț transmite într-un comunicat de presă, că a verificat 18 balastiere din județ. Inspectorii au aplicat 3 amenzi în valoare totală de 10.000 de lei și nu mai puțin de 21 de avertismente. În comunicat este prezentată situația generală, fără a se preciza nici măcar localitățile în care s-au făcut controalele. ”În cadrul acestei acţiuni, în perioada 27.01-27.02.2023, inspectorii de muncă au verificat un număr de 18 agenţi economici cu obiect de activitate extracţia pietrei, argilei, pietrişului şi nisipului.

Deficienţele constatate la angajatori în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost următoarele:

– nu era asigurată dotarea locurilor de muncă cu truse sanitare;

– nu era organizată activitatea de acordare a primului ajutor;

– nu era asigurată efectuarea controlului medical periodic pentru lucrători;

– nu era realizată o instruire suficientă şi adecvată a lucrătorilor;

– nu s-a asigurat  dotarea benzilor transportoare cu apărători de protecţie si cu dispozitive de oprire din orice punct, în conformitate cu cartea tehnică întocmită de producătorul acestor echipamente de muncă;

– nu era asigurată semnalizarea de securitate şi sănătate în muncă la locurile de muncă situate în zona unde se efectuau lucrări de excavaţii.

Pentru încălcarea legislaţiei în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă,  inspectorii de muncă au aplicat 24 de sancţiuni contravenţionale din care 3 amenzi în cuantum de 10.500 lei şi 21 de avertismente contravenţionale. Au fost dispuse 24 de măsuri de remediere a neconformităţilor constatate.”, se arata in comunicatul ITM Neamt.

I.C.

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.