ITM Neamt a aplicat in luna octombrie, amenzi de peste 150.000 de lei, pentru angajatorii care nu au respectat legislatia muncii. Inspectorii ITM au constata si doua cazuri de munca la negru. ”În luna octombrie 2021, la nivelul Inspectoratului Teritorial de Muncă Neamţ, au fost realizate un număr de 173 acţiuni de control, din care 95 în domeniul relaţiilor de muncă şi 78 în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă. Urmare finalizării acestor acţiuni, au fost dispuse 156 de măsuri pentru remedierea neconformităţilor constatate.

Un număr de 69 angajatori au fost sancţionaţi cu 101 sancţiuni contravenţionale, din care 92  avertismente contravenţionale şi 9 amenzi în valoare de 79.000 lei.

În luna octombrie 2021, au fost realizate un număr de 78 acţiuni de control în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă. Au fost dispuse 75 de măsuri pentru remedierea neconformităţilor/deficienţelor constatate.

Un număr de 42 angajatori au fost sancţionaţi cu 66 sancţiuni contravenţionale, din care 61 avertismente contravenţionale şi 5 amenzi în valoare de 32.500 lei.

În luna octombrie 2021, inspectorii de muncă din cadrul serviciului Relaţii de Muncă au efectuat un număr de 95 de controale, au dispus 81 măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate şi au aplicat în total 35 de sancţiuni contravenţionale, din care 4 amenzi în cuantum de 46.500 lei şi 31 avertismente contravenţionale.

La 2 angajatori, inspectorii de muncă au identificat 2 persoane care prestau muncă fără a avea încheiat contract individual de muncă în formă scrisă.Domeniile de activitate în care se presta muncă nedeclarată sunt: taxi şi confecţii textile”, se arata intr-un comunicat de presa, transmis de ITM Neamt.

In luna octombrie, in Neamt s-au inregistrat si 15 accidente de munca. ”La Inspectoratul Teritorial de Muncă Neamţ au fost comunicate 15 evenimente de muncă. Împrejurările în care s-au produs cele mai multe evenimente se referă la accidentele de circulaţie, utilizarea  necorespunzătoare a echipamentelor de muncă şi cădere de la acelaşi nivel. Dintre evenimentele comunicate, unul a fost mortal. Toate  evenimentele  comunicate sunt în curs de cercetare”, se mai arata in comunicatul ITM.

I.C.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.