ITM Neamt anunta ca toti anagajatorii sunt obligati sa demareze negocierea colectiva pentru incheierea contractelor de munca sau a actelor aditionale aferente acestora. Noile reglementari vin ca urmare a schimbarii Legii Codului Fiscal iar termenul de intrare in legalitate este 20 decembrie 2017, se arata intr-un comunicat de presa semnat de Ioan Popescu, seful ITM Neamt:

”Potrivit Ordonantei de Urgenta nr. 82/08.11.2017, publicata in Monitorul Oficial nr. 902/16.11.2017,  toti angajatorii, indiferent de numarul de salariati sau structura capitalului social, sunt obligati ca pana la data de 20.12.2017, sa initieze negocierea colectiva, in vederea incheierii contractului/acordului colectiv de munca  sau a actelor aditionale la contractul/acordul colectiv de munca, conform Legii dialogului social nr.62/2011 republicata, dupa cum urmeaza:

Art. VII.

  • Prin derogare de la prevederile art. 129 alin. (1) din Legea dialogului social nr. 62/2011, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, in unitatile in care nu exista incheiat contract/acord colectiv de munca, initierea negocierii colective este obligatorie, pentru punerea in aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 79/2017 pentru modificarea si completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal.
  • Prin derogare de la prevederile art. 129 alin. (3) si (5) din Legea nr. 62/2011, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, pentru punerea in aplicare a prevederilor Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 79/2017 este obligatorie negocierea colectiva a actelor aditionale la contractele si acordurile colective de munca in vigoare.
  • In aplicarea prevederilor alin. (1)—(2) si prin derogare de la prevederile art. 135 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 62/2011, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, in unitatile in care nu exista sindicat reprezentativ afiliat la o federatie reprezentativa la sectorul de activitate, la negocierea contracteIor/acordurilor colective de munca sau a actelor aditionale, dupa caz, pot participa reprezentanti ai federatiei sindicale, in baza mandatului sindicatului, impreuna cu reprezentantii salariatilor.
  • In aplicarea prevederilor alin. (1)—(2) si prin derogare de la prevederile art. 135 alin. (1) lit. b) din Legea nr. 62/2011, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, in unitatile in care nu exista sindicat la negocierea contractelor/acordurilor colective de munca sau a actelor aditionale, dupa caz, pot participa reprezentantii salariatilor impreuna cu un reprezentant al unei federatii reprezentative la sectorul de activitate sau a unei confederate sindicale reprezentative la nivel national, la invitatia reprezentantilor salariatilor.
  • Prevederile alin. (1)—(4) se aplica in perioada 20 noiembrie—20 decembrie 2017.”

Ionut CORFU

 

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.