ITM Neamt anunta ca toti anagajatorii sunt obligati sa demareze negocierea colectiva pentru incheierea contractelor de munca sau a actelor aditionale aferente acestora. Noile reglementari vin ca urmare a schimbarii Legii Codului Fiscal iar termenul de intrare in legalitate este 20 decembrie 2017, se arata intr-un comunicat de presa semnat de Ioan Popescu, seful ITM Neamt:

”Potrivit Ordonantei de Urgenta nr. 82/08.11.2017, publicata in Monitorul Oficial nr. 902/16.11.2017,  toti angajatorii, indiferent de numarul de salariati sau structura capitalului social, sunt obligati ca pana la data de 20.12.2017, sa initieze negocierea colectiva, in vederea incheierii contractului/acordului colectiv de munca  sau a actelor aditionale la contractul/acordul colectiv de munca, conform Legii dialogului social nr.62/2011 republicata, dupa cum urmeaza:

Art. VII.

  • Prin derogare de la prevederile art. 129 alin. (1) din Legea dialogului social nr. 62/2011, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, in unitatile in care nu exista incheiat contract/acord colectiv de munca, initierea negocierii colective este obligatorie, pentru punerea in aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 79/2017 pentru modificarea si completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal.
  • Prin derogare de la prevederile art. 129 alin. (3) si (5) din Legea nr. 62/2011, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, pentru punerea in aplicare a prevederilor Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 79/2017 este obligatorie negocierea colectiva a actelor aditionale la contractele si acordurile colective de munca in vigoare.
  • In aplicarea prevederilor alin. (1)—(2) si prin derogare de la prevederile art. 135 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 62/2011, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, in unitatile in care nu exista sindicat reprezentativ afiliat la o federatie reprezentativa la sectorul de activitate, la negocierea contracteIor/acordurilor colective de munca sau a actelor aditionale, dupa caz, pot participa reprezentanti ai federatiei sindicale, in baza mandatului sindicatului, impreuna cu reprezentantii salariatilor.
  • In aplicarea prevederilor alin. (1)—(2) si prin derogare de la prevederile art. 135 alin. (1) lit. b) din Legea nr. 62/2011, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, in unitatile in care nu exista sindicat la negocierea contractelor/acordurilor colective de munca sau a actelor aditionale, dupa caz, pot participa reprezentantii salariatilor impreuna cu un reprezentant al unei federatii reprezentative la sectorul de activitate sau a unei confederate sindicale reprezentative la nivel national, la invitatia reprezentantilor salariatilor.
  • Prevederile alin. (1)—(4) se aplica in perioada 20 noiembrie—20 decembrie 2017.”

Ionut CORFU

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.